ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

SOS για τις “προσφορές” της Black Friday | Η ATOL προειδοποιεί

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί απέναντι στις προσφορές της Black Friday που φαίνονται πολύ καλές για να είναι αληθινές, όταν κάνουν κράτηση για ταξίδι στο εξωτερικό, προειδοποίησε η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA).

Έρευνα από το σύστημα ATOL έδειξε ότι το 43% σκοπεύει να κλείσει ένα ταξίδι στο εξωτερικό αυτό το φθινόπωρο, με τις ταξιδιωτικές και τις αεροπορικές εταιρείες να κάνουν προσφορές για την Black Friday (24 Νοεμβρίου), την Cyber Monday (27 Νοεμβρίου) και την Travel Tuesday (Τρίτη 28).

Ο Michael Budge, επικεφαλής του συστήματος ATOL στην CAA, δήλωσε: “Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Black Friday, μπορεί να υπάρξουν πολλές ελκυστικές προσφορές που παρέχονται από τις εταιρίες διακοπών, αλλά οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί. Είναι ζωτικής σημασίας οι άνθρωποι να κάνουν διεξοδική έρευνα πριν από την κράτηση, καθώς μπορεί να υπάρχει κίνδυνος να παγιδευτούν από κρυφά κόστη και πρόσθετες παροχές ή από δυνητικά δόλιες εταιρίες. Προτρέπουμε τους καταναλωτές να ελέγχουν την προστασία ATOL, να κάνουν κρατήσεις με πιστωτική κάρτα, όπου είναι δυνατόν, και να συνάπτουν ταξιδιωτική ασφάλιση για να προσφέρουν πολυεπίπεδη οικονομική προστασία για το επόμενο οργανωμένο ταξίδι τους”.

Οι ταξιδιώτες ενθαρρύνονται να επισκέπτονται τον ιστότοπο ATOL και να χρησιμοποιούν το εργαλείο “check for ATOL” για να δουν αν ένας πάροχος διακοπών έχει άδεια.

Οι ταξιδιωτικές εταιρίες που πωλούν αεροπορικά πακέτα διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχρεούνται να διαθέτουν άδεια ΑΤΟL, ενώ το σύστημα εφαρμόζεται επίσης σε ορισμένες κρατήσεις πτήσεων.

Εάν μια ταξιδιωτική εταιρία με άδεια ΑΤΟL αναστείλει τις δραστηριότητές της, οι πελάτες που έκλεισαν ένα οργανωμένο ταξίδι προστατεύονται, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα εγκλωβιστούν στο εξωτερικό ή δεν θα χάσουν χρήματα στην περίπτωση που δεν έχουν ακόμη πραγματοποιήσει το ταξίδι τους.

Καθώς πλησιάζει η Black Friday, το σύστημα ATOL δημοσίευσε μια σειρά από “κορυφαίες ταξιδιωτικές συμβουλές”, που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες.

Αυτές είναι οι εξής: ελέγξτε για οικονομική προστασία ATOLl, προσέξτε τα κρυφά κόστη, χρησιμοποιήστε πιστωτική κάρτα κατά την κράτηση και αποκτήστε ταξιδιωτική ασφάλεια.

Η συμβουλή για τα “κρυφά έξοδα” αναφέρει: “Πριν κάνετε κράτηση για διακοπές, είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι δεν υπάρχουν κρυφά έξοδα που βρίσκονται κρυμμένα στους όρους και τις προϋποθέσεις, αλλιώς [η] τιμή ευκαιρίας θα αρχίσει σύντομα να αυξάνεται”.

Η συμβουλή για τη “χρήση πιστωτικής κάρτας” αναφέρει: “Η χρήση πιστωτικής κάρτας μπορεί να επιτρέψει στους ανθρώπους να επωφεληθούν από την ενισχυμένη προστασία αγοράς σύμφωνα με το άρθρο 75 του νόμου περί καταναλωτικής πίστης.

“Αυτό σημαίνει ότι αν πληρώσετε για την πτήση ή το ξενοδοχείο σας με πιστωτική κάρτα και κάτι δεν πάει καλά, σε πολλές περιπτώσεις η εταιρία έκδοσης της πιστωτικής σας κάρτας θα πρέπει να σας επιστρέψει τα χρήματα (για αγορές μεταξύ 100 και 30.000 λιρών)”, επισημαίνεται.

 

 

The post SOS για τις “προσφορές” της Black Friday | Η ATOL προειδοποιεί appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts