ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Squid Game: Επιτήδειοι καλούν σε πραγματικά «παιχνίδια θανάτου» έναντι 25 ευρώ (vid)

Το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις από γονείς που ανησυχούν εξαιτίας της προβολής της σειράς

Σε πραγματικά παιχνίδια θανάτου που θυμίζουν τη σειρά του Netflix «Squid Game», η οποία κάνει θραύση σε Ελλάδα και εξωτερικό, καλούν επιτήδειοι από ύποπτες πλατφόρμες που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους.

Το φαινόμενο αυτό έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στο εξωτερικό, ενώ και στην Ελλάδα πολλοί γονείς πλέον ανησυχούν σοβαρά, καθώς ένα νέο επικίνδυνο παιχνίδι τύπου Squid Game έχει κάνει και εδώ την εμφάνισή του.

Συγκεκριμένα, επιτήδειοι ανακοινώνουν μέσω των social media παιχνίδια βασισμένα στην κορεάτικη σειρά του Netflix και υπόσχονται ως «έπαθλο» το ποσό των 25 ευρώ.

Η προβολή του Squid Game απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των 16 ετών, ωστόσο φαίνεται ότι τη σειρά έχουν δει αρκετοί μαθητές, καθώς το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις από γονείς που ανησυχούν εξαιτίας της προβολής της σειράς.

Μάλιστα, το θέμα έχει πάρει ιδιαίτερες διαστάσεις στη Βρετανία και τη Γαλλία, όπου τα περιστατικά βίας σε σχολεία και παιδικές χαρές έχουν αυξηθεί επικίνδυνα.

Οι εκπαιδευτικοί προτρέπουν τους γονείς να απαγορεύουν στα παιδιά τους να βλέπουν τη σειρά, αλλά και να ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται.

Διαβάστε ακόμη

Ταμείο Ανάκαμψης: Μέσα στον Νοέμβριο όλα έτοιμα για τα φθηνά δάνεια

Μπλοκαρισμένες λόγω οφειλών 6 στις 10 συντάξεις επαγγελματιών

G20: Καλές προθέσεις, ελάχιστες δεσμεύσεις στη Διακήρυξη για το κλίμα

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts