ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

The One: To «ακριβότερο σπίτι στον κόσμο» αναζητά αγοραστή – Η τιμή εκκίνησης

Οι κατασκευαστές του ισχυρίζονται ότι είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική κατοικία στον πλανήτη

Η έπαυλη The One είναι ένα ακίνητο 10.000 τετραγωνικών μέτρων στο Μπελ Ερ του Λος Άντζελες. Βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου σε ένα οικόπεδο 38 στρεμμάτων ενώ το σπίτι προσφέρει θέα 360 μοιρών στον Ειρηνικό Ωκεανό, τα βουνά αλλά και το κέντρο της πόλης.

Καταχωρήθηκε προς πώληση στις 7 Ιανουαρίου στην τιμή των 295 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η ηλεκτρονική δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου μέσω της Concierge Auctions.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε τον χαρακτηρισμό «το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο» με την αξία του να είχε εκτιμηθεί αρχικά από τον κατασκευαστή του στα 500 εκατομμύρια δολάρια. Χρειάστηκε πάνω από 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του, κάτι που έγινε μόλις πρόσφατα.

Ο κατασκευαστής αντιμετώπισε μεγάλα οικονομικά προβλήματα και έτσι πλέον το The One έχει τιμή εκκίνησης πολύ χαμηλότερη από αυτή που προσδοκούσε ο κατασκευαστής. Ακόμα και έτσι όμως, αν πωληθεί προς 295 εκατομμύρια θα είναι η πλέον ακριβή αγοραπωλησία σπιτιού στις ΗΠΑ και η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ διαδικτυακά.

Το The One διαφημίζεται ως «το πρώτο και μόνο» σπίτι τέτοιου μεγέθους στο Λος Άντζελες καθώς κατά την περίοδο που κατασκευαζόταν υιοθετήθηκαν νέοι κανονισμοί στην πόλη που θέτουν περιορισμούς στο μέγεθος για τα σπίτια που μένει μόνο μία οικογένεια ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των λεγόμενων mega mansions.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts