ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To πείραμα της Neuralink με τον πίθικο ξεκινά μια μεγάλη συζήτηση

Η παρουσίαση του συστήματος της Neuralink με έναν πίθηκο να παίζει games με τη σκέψη εγείρει πολλά ερωτήματα. Επιστήμονες και άλλοι ερευνητές διερωτώνται εάν είμαστε μπροστά σε μία πορεία που οδηγεί σε δυστοπικά μονοπάτια την ανθρωπότητα.

Το γεγονός ότι μία πειραματική διάταξη ήταν αρκετή για να μπορέσει ένας πίθηκος να χειριστεί έναν υπολογιστή, ορίζοντας -σύμφωνα με τη Neuralink- το μέλλον των συστημάτων διεπαφής ανθρώπου και υπολογιστή, δείχνει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα αυτό.

Οι ειδικοί συζητούν το μέλλον της ανθρωπότητας, δεδομένου ότι γίνεται κοινός τόπος ο χειρισμός του υπολογιστή με εμφυτεύματα στον εγκέφαλο. Όλοι παραδέχονται την εξέλιξη στην οποία έχει προχωρήσει η τεχνολογία της Neuralink, αλλά αυτό είναι κάτι που ξεκινά και την ανάλογη συζήτηση για την ηθική που θα διέπει την εφαρμογή τέτοιων τεχνολογικών μεθόδων στην καθημερινότητά μας.

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται χρόνος ακόμα για να μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος των κοινωνικών επιπτώσεων από την ευρεία χρήση μίας τεχνολογίας εμφυτευμάτων για την επικοινωνία με υπολογιστές.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts