ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To Facebook αρνείται την πρόσληψη σε μαύρους υποψηφίους

To Facebook αρνείται την πρόσληψη σε μαύρους υποψηφίους

To Facebook αρνείται την πρόσληψη σε μαύρους υποψηφίους

Την άρνησή του Facebook να προσλάβει μαύρους υποψήφιους κατέδειξε πρόσφατο δημοσίευμα, λόγω “πολιτισμικής διαφοροποίησης”. Το σοβαρό περιστατικό έγινε γνωστό από την εφημερίδα Washington Post και έπειτα από την εύλογη διαμαρτυρία των υποψηφίων.

Οι τρεις μαύροι υποψήφιοι για θέσεις εργασίας στο Facebook φαίνεται πως ικανοποιούσαν όλα τα κριτήρια για την πρόσληψη, αλλά η δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε για να τους αρνηθούν την ένταξη στο εργατικό δυναμικό του Facebook ήταν το ότι δεν ταιριάζουν πολιτισμικά, όπως τους αναφέρθηκε.

Οι τρεις υποψήφιοι υπέβαλλαν την επίσημη καταγγελία τους στην Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης στις ΗΠΑ, ενώ πηγές μέσα από το Facebook επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει μία αντίστοιχη απαίτηση για πολιτιστικό ταίριασμα σε όσους διεκδικούν μία θέση εργασίας στο Facebook.

Επισήμως, το Facebook δηλώνει ότι εφαρμόζει μία πολιτική εναντίον των διακρίσεων πάσης φύσεως, αρνούμενο ότι υπάρχει η απαίτηση της πολιτισμικού ταιριάσματος όταν εξετάζεται ένας υποψήφιος εργαζόμενος. Πολλοί καλά γνωρίζοντες τα όσα συμβαίνουν στο Facebook, σημειώνουν με νόημα ότι δεν υπάρχει σαφής οδηγία για “πολιτισμικό ταίριασμα”, αλλά αυτή η ιδέα φαίνεται να καλλιεργείται στο ανθρώπινο δυναμικό του.

Να που προκύπτει ακόμα ένα Facebook σκάνδαλο

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts