ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To Facebook κάνει πίσω στο θέμα του Instagram for Kids

To Facebook κάνει πίσω στο θέμα του Instagram for Kids

To Facebook κάνει πίσω στο θέμα του Instagram for Kids

Οι αρνητικές κριτικές που συγκεντρώνει τον τελευταίο καιρό το Facebook φέρνουν αναβολή στα σχέδιά του για το λανσάρισμα του Instagram for Kids. To Instagram, άλλωστε, ήταν εκείνο που έφερε αρκετές συζητήσεις για το πώς δρα το Facebook στις αποφάσεις του.

Οι αποκαλύψεις ότι το Facebook γνώριζε την αρνητική επιρροή που μπορεί να έχει το Instagram για την ψυχοσύνθεση των εφήβων χρηστών του και παρόλα αυτά δεν έκανε τίποτα για να λάβει κάποια απαραίτητα μέτρα ήταν ένα σημείο που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις με αρνητικό πρόσημο.

Το Facebook προσπάθησε να μετριάσει το αρνητικό κλίμα, αλλά όλα τα παραπάνω δεν στάθηκαν αρκετά προκειμένου να προχωρήσει με την απόφασή του να λανσάρει μία ειδική έκδοση του Instagram για παιδιά, την υπηρεσία Instagram for Kids, όπως θα την ονόμαζε.

Το Instagram for Kids θα είχε ως κοινό-στόχο όλα τα παιδιά σε ηλικίες κάτω των 13 ετών. Η κριτική στις πρακτικές του Facebook και η συζήτηση για τους ενδεχόμενους κινδύνους από την υπερβολική ενασχόληση με τέτοιου τύπου κοινωνικά δίκτυα που προβάλλουν συγκεκριμένα πρότυπα εικόνας, έθεσε τον πάγο τα σχέδια του Facebook.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG