ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To USB Type C θα μπορεί να προσφέρει περισσότερη ενέργεια

To USB Type C θα μπορεί να προσφέρει περισσότερη ενέργεια

To USB Type C θα μπορεί να προσφέρει περισσότερη ενέργεια

Με την έκδοση 2.1 του USB Type C θα μπορεί να γίνεται παροχή ενέργειας μέχρι και τα 240 W από τα 100 W που είναι σήμερα. Αυτό αναμένεται να αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο φόρτισης των μοντέρνων φορητών υπολογιστών.

Πρακτικά, η αλλαγή αυτή στο USB Type C σημαίνει ότι θα είναι εφικτή η φόρτιση με ένα απλό καλώδιο ακόμα και πιο ενεργειακά απαιτητικών laptops. Το νέο πρότυπο καλείται Extended Power Range, θα σημειώνεται ως EPR, επομένως ένα μηχάνημα που θα το υποστηρίζει θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το καλώδιο που έχετε για το κινητό ή άλλη συσκευή για να πάρει ηλεκτρική ενέργεια και να φορτίσει την μπαταρία του. Με τα 100 W του σημερινού προτύπου, κάτι τέτοιο ήταν εφικτό σε υπολογιστές με χαμηλότερες ενεργειακές απαιτήσεις.

Τα καλώδια που θα υποστηρίζουν το νέο πρότυπο θα έχουν σημειωμένο το EPR πάνω τους. Πολλά θα είναι τα laptops που θα εξακολουθούν να ξεπερνούν τις ενεργειακές απαιτήσεις αυτές, επομένως θα απαιτούν τη χρήση του δικού τους καλωδίου, αλλά η αύξηση της παροχής είναι κάτι καλοδεχούμενο για τις πιο compact υπολογιστικές προτάσεις που κουβαλά κανείς καθημερινά μαζί του.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts