ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

TUI Βελγίου: Stop στις πτήσεις προς Βουλγαρία μέχρι το τέλος Ιουνίου και στη Β. Μακεδονία για όλη τη σεζόν, λόγω πολέμου

“Προσγειώνει” τα αεροσκάφη της προς τη Βουλγαρία μέχρι το τέλος Ιουνίου, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, η TUI Βελγίου, ενώ, παράλληλα, η εταιρία, έχει ακυρώσει όλες τις πτήσεις της προς τη Βόρεια Μακεδονία, για το σύνολο της φετινής τουριστικής σεζόν. 

Ο τουριστικός πράκτορας ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις του προς τη Βουλγαρία μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία η TUI Βελγίου έχει διαπιστώσει μεγάλη πτώση του ενδιαφέροντος των παραθεριστών για προορισμούς στην Ανατολική Ευρώπη. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας αναφέρει ότι το ενδιαφέρον έχει επίσης μειωθεί για τους συνήθως δημοφιλείς προορισμούς ταξιδιών πόλης σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, όπως η πρωτεύουσα της Τσεχίας, Πράγα.

Η TUI Βελγίου πετάει συνήθως δύο φορές την εβδομάδα προς δύο βουλγαρικά αεροδρόμια: Μπουργκάς και Βάρνα. Και οι δύο αυτοί προορισμοί βρίσκονται στα ανατολικά της χώρας, στη Μαύρη Θάλασσα. Τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία έχουν επίσης ακτές στη Μαύρη Θάλασσα και αυτή η (σχετική) γεωγραφική εγγύτητα με την εμπόλεμη ζώνη φαίνεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στον τουρισμό προς τη Βουλγαρία.

Ο Piet Demeyere, επικεφαλής της TUI Βελγίου, δήλωσε στο VRT News ότι “αποφασίσαμε να ακυρώσουμε όλες τις πτήσεις από τις Βρυξέλλες προς τη Βουλγαρία, μέχρι τις 30 Ιουνίου. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να ταξιδέψει κανείς στη Βουλγαρία, αλλά έχουμε παρατηρήσει ότι οι Βέλγοι ταξιδιώτες είναι μάλλον επιφυλακτικοί, όταν πρόκειται να επιλέξουν προορισμούς στην Ανατολική Ευρώπη”.

Όποιος έχει ακυρώσει την πτήση του, θα μπορεί να κάνει νέα κράτηση για άλλο προορισμό ή να πάρει πίσω τα χρήματά του.

“Δεν έχουμε απολύτως καμία πρόθεση να ακυρώσουμε πτήσεις που πρόκειται να αναχωρήσουν μετά τις 30 Ιουνίου. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε φυσικά να παρακολουθούμε στενά τη γεωπολιτική κατάσταση”, δήλωσε ο κ. Demeyere.

Ο εκπρόσωπος της TUI Βελγίου πρόσθεσε ότι, επί του παρόντος, υπάρχει επίσης μικρότερο ενδιαφέρον για συνήθως δημοφιλείς προορισμούς, όπως η πρωτεύουσα της Τσεχίας, Πράγα.

“Οι ταξιδιώτες προτιμούν να κάνουν ένα ταξίδι πόλης στη Βαλένθια ή τη Λισαβόνα ,παρά σε μια πόλη της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Πράγα. Ολόκληρη η περιοχή φαίνεται να υποφέρει εξαιτίας της κατάστασης στην Ουκρανία”, είπε.

Παράλληλα, η TUI Belgium, έχει προχωρήσει στην ακύρωση όλων των πτήσεων της προς τη Βόρεια Μακεδονία, κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts