ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

UWB: Πώς λειτουργεί η τεχνολογία Ultra Wide Band των νέων Galaxy S21;

Μετά την παρουσίαση των νέων Galaxy S21 της Samsung ένα νέο ακρωνύμιο θα έρθει να προστεθεί στην τεχνολογική μας πραγματικότητα. Το Ultra Wide Band ή αλλιώς UWB είναι ένα πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας κοντινής εμβέλειας. Ας δούμε κάποιες περαιτέρω λεπτομέρειες για αυτό. Αλλά δεν θα είναι η πρώτη φορά, ήδη το ενσωματώνει το Note 20 Ultra.

Θα μπορούσαμε να φανταστούμε το Ultra Wide Band σαν ένα ραντάρ ραδιοσυχνοτήτων, το οποίο εντοπίζει ένα συμβατό αντικείμενο με την τεχνολογία UWB και επικοινωνεί μαζί του. Όλο αυτό σας φέρνει στο μυαλό το Internet of Things; Σωστά σκέφτεστε.

Το UWB λειτουργεί σε συχνότητα 500 MHz, μέσα από σύντομους παλμούς ανά δύο νανοδευτερόλεπτα για την ακρίβεια της σύνδεσης και του εντοπισμού των αντικειμένων στο χώρο. Ένα από τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής είναι η ταχύτερη ακρίβεια εντοπισμού, καθώς και η αναγνώριση εάν συνδεδεμένο αντικείμενο κινείται ή όχι. Σε γενικές γραμμές, θεωρείται ως μία τεχνολογία που υπερτερεί σε σχέση με άλλες μορφές ασύρματης συνδεσιμότητας.

Για να έχετε μία πρακτική εφαρμογή αυτού, αρκεί να σκεφτείτε ότι το κινητό σας θα μπορούσε να ξεκλειδώνει αυτόματα την πόρτα του γκαράζ στο σπίτι σας, μόλις πλησιάζετε με το αυτοκίνητό σας και άλλα παρόμοια σενάρια, να κλειδώνει το αυτοκίνητο εάν απομακρύνεστε από εκείνο, ή να το ξεκλειδώνει όταν πλησιάζετε.

Ένα στοιχείο που αναμένεται να προστεθεί στο μέλλον μέσω UWB είναι το Nearby Share, το οποίο θα επιτρέπει την μεταφορά αρχείων από συσκευές που είναι κοντά η μία με την άλλη. Επίσης, όπως το έδειξε και η Samsung στο Unpacked Event της, με τη βοήθεια της Επαυξημένης Πραγματικότητας θα μπορεί να γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα ο εντοπισμός συσκευών που θα είναι προικισμένες με τεχνολογία UWB.

Την τεχνολογία UWB θα ενσωματώνουν τα νέα Galaxy S21 Ultra 5G και Galaxy S21+.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts