ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

VW: Αύξηση της παραγωγής κατά 170.000 μονάδες προβλέπει για το εργοστάσιο στο Βόλφσμπουργκ το 2022

Η Volkswagen αναμένει να παράγει περίπου 43% περισσότερα οχήματα στο κύριο εργοστάσιό της στο Βόλφσμπουργκ, δήλωσε η επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων της, Daniela Cavallo, σε γερμανική εφημερίδα.

Εάν επαληθευτεί η πρόβλεψη θα πρόκειται για αξιοσημείωτη βελτίωση από φέτος, αλλά η παραγωγή θα εξακολουθεί να επηρεάζεται από τη συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών.

Το 2021 η VW θα παράγει περίπου 400.000 αυτοκίνητα στο Βόλφσμπουργκ, αριθμός σημαντικά χαμηλότερος από τον αρχικό στόχο του ενός εκατομμυρίου.

Ενώ η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί το 2022, μαζί με την αύξηση της παραγωγής και της διαθεσιμότητας των ημιαγωγών, ο αντίκτυπος της κρίσης θα εξακολουθεί να γίνεται αισθητός, δήλωσε η Cavallo στη Wolfsburger Allgemeine Zeitung.

Το πρόγραμμα για το 2022 δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Αλλά αυτή τη στιγμή τα σχέδια προβλέπουν ότι μέσα στην επόμενη χρονιά θα βγουν από το Βόλφσμπουργκ περίπου 570.000 καινούργια αυτοκίνητα, ένας αριθμός που πάντως υπόκειται σε αναθεωρήσεις διότι, όπως πολύ χαρακτηριστικά είπε η Cavallo: «πάντα ελλοχεύουν κίνδυνοι».

Διαβάστε ακόμα:

JP Morgan: Ποιες είναι οι πιθανότητες αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας το 2022

Το μέλλον της εργασίας: Έρχεται η εβδομάδα των 4 ημερών

ΠΟΥ: Πάνω από τους μισούς Ευρωπαίους ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από την Όμικρον τις επόμενες 6 με 8 εβδομάδες

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts