ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

VW: Οι εργαζόμενοι θα πάρουν γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και πριμ

Από τον Ιανουάριο του 2022 οι εργαζόμενοι θα λάβουν αύξηση 2,3%, ενώ τον Ιούνιο θα τους δοθεί εφάπαξ πριμ 1.000 ευρώ για την εργασία τους σε καιρούς πανδημίας

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen προσφέρει σε 120.000 εργαζόμενους γενναιόδωρες αυξήσεις άνω του 2% και ειδικό πριμ για την εργασία σε εποχές πανδημίας.

Η σχετική συμφωνία με το συνδικάτο IG Metall αφορά 120.000 εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνται στα έξι γερμανικά εργοστάσια της Volkswagen, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.

Από τον Ιανουάριο του 2022 οι εργαζόμενοι θα λάβουν αύξηση 2,3%, ενώ τον Ιούνιο θα τους δοθεί εφάπαξ πριμ 1.000 ευρώ για την εργασία τους σε καιρούς πανδημίας.

Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο κάθε εργαζόμενος της VW στη Γερμανία θα λάβει έκτακτη επιδότηση 150 ευρώ στo ταμείο για την επικουρική σύνταξη που προσφέρει η επιχείρηση.

“Οι εργαζόμενοι στήριξαν την επιχείρηση για να φέρει θετικά αποτελέσματα ακόμη και σε δύσκολους καιρούς πανδημίας και δικαιούνται να καρπωθούν το μερίδιό τους γι αυτή την επιτυχία”, δηλώνει ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης από την πλευρά του συνδικάτου IG Metall Τόρστεν Γκρέγκερ.

Αρχικά βέβαια το συνδικάτο ζητούσε μισθολογικές αυξήσεις 4%, με το επιχείρημα ότι τα τελευταία τρία χρόνια οι μισθοί είχαν παραμείνει στάσιμοι. Από την πλευρά του ο επικεφαλής διαπραγματευτής της VW Άρνε Μαϊσβίνκελ έκανε λόγο για ένα “δίκαιο και συνετό αποτέλεσμα” στον τελικό συμβιβασμό.

Πηγή: DW

Διαβάστε ακόμη: 

Voucher 200 ευρώ: Έρχεται ο β’ κύκλος του προγράμματος – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε 

Φορολογικές δηλώσεις: Οι αλλαγές σε δόσεις, αποδείξεις, ενοίκια, τεκμήρια (vid) 

Δώρο Πάσχα 2021: Πότε πληρώνεται στους δικαιούχους – Ποιοι θα το λάβουν μειωμένο (vid)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts