ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

WADA: Βγαίνει από τη λίστα των υπό επιτήρηση ο ΕΟΚΑΝ

Η επιτροπή αξιολόγησης του παγκόσμιου οργανισμού αντί-ντόπινγκ (WADA) επανέφερε την πιστοποίηση σε τρεις οργανισμούς και τις επόμενες εβδομάδας θα βγάλει από τη λίστα των υπό επιτήρηση, τον ΕΟΚΑΝ.

Στην ανακοίνωση της WADA αναφέρει πως ο οργανισμός της γερμανικής κοινότητας του Βελγίου (ναι, έχει υπηρεσία αντί-ντόπινγκ), του Μαυροβουνίου και της Ρουμανίας αποκτούν ξανά την πιστοποίηση τους και μπορούν να διεξάγουν ελέγχους. Αντιθέτως δεν πήρε πίσω την πιστοποίηση το εργαστήριο της Ινδονησίας εκθέτοντας την ANOC που βιάστηκε να δώσει τους παγκόσμιους παραλιακούς αγώνες στην ασιατική χώρα δίχως να έχει πιστοποιημένο εργαστήριο.

Όσον αφορά τον ΕΟΚΑΝ, ο ελληνικός οργανισμός αντι-ντόπινγκ παραμένει στη λίστα των υπό επιτήρηση διατηρώντας όμως την πιστοποίηση του. Με τις τελευταίες αλλαγές που έγιναν όμως στα πρόσωπα και το οργανόγραμμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportsfeed, o EOKAN θα βγει από τη λίστα και δε θα διατρέχει κίνδυνο να χάσει την πιστοποίηση του.

Η δυσλειτουργία των προηγούμενων μηνών και η κακή λειτουργία των προηγούμενων ετών, έθεσαν σε κίνδυνο την ελληνική υπηρεσία που φαίνεται όμως να αφήνει το παρελθόν της πίσω, με την προοπτική να λειτουργήσει ως πραγματικά ανεξάρτητη αρχή.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts