ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Άνοδος με οδηγούς την Amazon, την Apple και τον… χρυσό

Με οδηγό τις τεχνολογικές μετοχές η σημερινή άνοδος των δεικτών – Τι λένε οι αναλυτές για το παράλληλο ράλι του χρυσού

Με άνοδο ολοκληρωσαν τη συνεδρίαση οι δείκτες της Wall Street στη σημερινή έναρξη της εβδομάδας καθώς οι μετοχές των τεχολογικών εταιρειών υπεραποδίδουν και ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα οικονομικά αποτελέσματα των μεγάλων εταιρειών.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 114 μονάδες ή σε ποσοστό 0,43% στις 26.584 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο κατά 0,74% στις 3.239 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 10.536 μονάδες σημειώντας την ισχυρότερη άνοδο κατά 1,67%.

Η μετοχή της Apple σημείωσε άνοδο κατά 2,3% και εκείνη ητης Amazon κατά 1,5%, ενώ και οι μετοχές των άλλων τεχνολογικών εταιρειών όπως του Facebook, του Netflix και της Alphabet, κατέγραψαν κέρδη. Το επενδυτικό συναίσθημα ενισχύθηκε επιπλέον από τις ανακοινώσεις της Moderna για την έναρξη δοκιμών σε ανθρώπους και την χρηματοδότηση από την αμερικανική κυβέρνησημε τη μετοχή της εταιρείας να κλείνει τελικά με άνοδο 9,2% και ενώ είχε φτάσει και στο +11%.

Παράλληλα οι τιμές του χρυσού σημείωσαν νέο υψηλό. Ο χρυσός σημείωσε άνοδο κατά 1,8% στα 1.931 δολάρια η ουγγιά ενώ νωρίτερα διαπραγματεύονταν στα έως και 1.943 δολάρια η ουγγιά, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που χρονολογείται από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή στρατηγικής ανάλυσης της TD Ameritrade, Τζέι Τζει Κιναχαν που επικαλείται το CNBC «Ο χρυσός πιθανότατα μας προειδοποιεί… αλλά η αγορά συνεχίζει να κινείται ανοδικά». Ο Κιναχαν πρόσθεσε ότι η άνοδος του χρυσού σε υψηλό ρεκόρ θα ήταν πιο ανησυχητική εάν σημειώνονταν μείωση στην απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου και αύξηση του δείκτης μεταβλητότητας Cboe (VIX – ο «δείκτης φόβου»).

Ωστόσο ο δείκτης VIX υποχώρησε κάτω από τις 25 μονάδες και συγκεκριμένα στις 24,86 μονάδες, ενώ η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου παραμένει αμετάβλητη στο 0,59%.

Αυτή η εβδομάδα αναμένονται τα αποτελέσματα εταιρειών McDonald’s, Pfizer, Alphabet, Apple και AMD.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts