ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Άνοδος με ριμπάουντ 2% για τον Nasdaq

Ο τεχνολογικός κλάδος ανακάμπτει δίνοντας ώθηση στους δείκτες – Τα εταιρικά deals και οι προσδοκίες για το εμβόλιο ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα

Άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς μια σειρά εταιρικών deals αλλά και η αισιοδοξία για την ανεύρεση εμβολίου κατά του κορωνοϊού πυροδότησαν το ράλι της αγοράς.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 327 μονάδες, ή σε ποσοστό 1,2%, κλείνοντας στις 27,993 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε κέρδη κατά 1,3%, στις 3,383μονάδες ενώ ο Nasdaq με άνοδο κατά 1,9% έκλεισε στις 11,056 πραγματοποιώντας το ριμπάουντ από τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο.

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο κατά 3%, ωστόσο έχουν καταγράψει απώλειες κατά 10,6% αυτόν τον μήνα.

Οι μετοχές της Tesla ανέκαμψαν με το εντυπωσιακό +12,6% ωστόσο και αυτές έχουν καταγράψει απώλειες άνω του 15% τον Σεπτέμβριο.

Το επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε από τις ειδήσεις της Nvidia που σχεδιάζει να εξαγοράσει την κατασκευάστρια ημιαγωγών Arm με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο από τον ιαπωνικό όμιλο SoftBank αντί του ποσού των 40 δισ. δολαρίων, σε μια συμφωνία που αναμένεται να αναμορφώσει την παγκόσμια αγορά ημιαγωγών. Η μετοχή της Nvidia σημείωσε άνοδο κατά 5,8%, ενώ και οι μετοχές άλλων εταιριών κατασκευής ημιαγωγών σημείωσαν κέρδη, συμπεριλαμβανομένων των AMD, Micron και Skyworks.

Επιπλέον ώθηση παρείχαν τα νέα ότι η AstraZeneca αρχίζει ξανά τις κλινικές δοκιμές στη Βρετανία για το εμβόλιο του κορωνοϊού, ένα από τα πιο προηγμένα σε ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts