ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Έντονη μεταβλητότητα στους δείκτες – Κέρδισαν στο τέλος το θετικό πρόσημο

Το χαρακτηριστικό της έντονης μεταβλητότητας επικράτησε κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας στη Wall Street, με τους δείκτες να κάνουν συνεχείς εναλλαγές προσήμων, για να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές σε θετικό έδαφος, τη στιγμή που οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Fed για την αύξηση των επιτοκίων.

Σε αυτό το κλίμα, βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 197 μονάδες ή 0,64% στις 30.971 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,69% στις 3.899 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,76% στις 11.535 μονάδες.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη Fed, παράλληλα όμως παρακολουθούν τις εκτιμήσεις για τα εταιρικά κέρδη που αναμένεται να ανακοινωθούν τον Οκτώβριο.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,47%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών.

Την Παρασκευή οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street δέχτηκαν σημαντικές πιέσεις, μετά την προειδοποίηση της FedEx για υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα του 2022, επικαλούμενη την επιδείνωση στις παγκόσμιες συνθήκες.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατέγραψαν τη χειρότερη εβδομάδα μετά τον Ιούνιο, με τον Dow Jones να υποχωρεί 4,7%, τον S&P 500 να πέφτει 3,8% χαμηλότερα και τον Nasdaq να σημειώνει πτώση 6,2%.

Οι μετοχές της Moderna και της Novavax υποχώρησαν 7,14% και 6,51%. Η μετοχή της Pfizer υποχώρησε 1,28% ενώ η BioNTech έπεσε 8,60%.

Διαβάστε ακόμη

Φορέας Ακινήτων: Εκπνέει η (νέα) προθεσμία για την υποβολή

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts