ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Ανέκαμψε παρά το εκρηκτικό μίγμα παιχνιδιών κερδοσκοπίας και πτώσης του bitcoin

Oι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας οι οποίες συνδέονται με το bitcoin σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες

Η ισχυρή πτώση στην τιμή των κρυπτονομισμάτων ενδοσυνεδριακά σε συνδυασμό με τα κερδοσκοπικά παιχνίδια, διαμόρφωσαν ένα εκρηκτικό μίγμα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οδηγώντας τους επενδυτές σε μαζικές πωλήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τη Wall Street, ωστόσο να περιορίζει στην «κόψη του νήματος» τις σημαντικές απώλειες.

Ο Dow Jones, ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να χάνει ακόμα και 586 μονάδες για να τερματίσει τελικά χαμηλότερα κατά 164 μονάδες ή 0,5% στις 33.896,04 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,3% στις 4.115,67 μονάδες με τις μετοχές και των 11 εταιρειών να καταγράφουν απώλειες. Ο Nasdaq υποχώρησε 0,3% στις 13.229 μονάδες.

Η απώλειες είχαν ξεκινήσει από τον τεχνολογικό κλάδο, για να επεκταθούν αργότερα σε όλους τους τομείς.

Εκθρονίστηκε ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων

Τη Wall Street ταρακούνησε η ισχυρή και ξαφνική πτώση των κρυπτονομισμάτων και ιδιαίτερα του bitcoin, επαναφέροντας τα σενάρια της φούσκας. Ο «βασιλιάς» του ψηφιακού νομίσματος σημείωσε πτώση 30% για να διαπραγματευτεί στην τιμή των σχεδόν 30.000 δολαρίων, έχοντας χάσει το μισό και παραπάνω της αξίας του αφού τον Απρίλιο διαπραγματευόταν στα 64.000 δολάρια. Μάλιστα, νωρίτερα, η Κίνα προειδοποίησε τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα να μην πραγματοποιούν συναλλαγές σε Βitcoin.

Από την άλλη οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας οι οποίες συνδέονται με το bitcoin σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες. Η Tesla, ο μεγαλύτερο επενδυτής bitcoin, είδε τη μετοχή της να βυθίζεται κατά 2,4%. Η μετοχή της Microstrategy, η οποία και αυτή διαθέτη ένα μεγάλο μερίδιο bitcoin στο χαρτοφυλάκιό της, έχασε 6,6%. Η μετοχή του Coinbase υποχώρησε σχεδόν στο 10%.

Το κορυφαίο επενδυτικό ταμείο Cathie Wood Ark Innovation ETF (ARKK) έχασε πάνω από 2%, με τις απώλειες του 2021 να αγγίζουν το 18%.

Το βλέμμα στη FED

Αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ υποστήριξαν στη συνεδρίαση του Απριλίου ότι μια ισχυρή άνοδος της οικονομικής δραστηριότητας θα έπρεπε να οδηγήσει σε συζητήσεις για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

«Ένας αριθμός αξιωματούχων άφησε να εννοηθεί ότι αν η οικονομία συνέχιζε να σημειώνει ταχεία πρόοδο προς τους στόχους της Επιτροπής, ίσως θα ήταν κατάλληλο σε κάποιο σημείο στις επόμενες συνεδριάσεις να αρχίσουν οι συζητήσεις για ένα σχέδιο προσαρμογής του ρυθμού αγορών στοιχείων ενεργητικού» επισημαίνεται στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Διαβάστε περισσότερα

Βίκυ Σάφρα: Παντρεύτηκε στα 17 της τον Νο1 τραπεζίτη στον κόσμο – Σήμερα είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα στο Forbes

Bitcoin: Η πτώση που «έκαψε» 500 δισ. δολάρια μέσα σε λίγες ώρες

Αγοράζουν πλοία σαν να μην υπάρχει αύριο – Πρωταγωνιστούν οι Έλληνες εφοπλιστές

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts