ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Γλίτωσε τα χειρότερα ο Nasdaq – Νικητής ο Dow Jones

Ο Dow Jones κατάφερε να ανακόψει απώλειες της τάξεως των 360 μονάδων που κατέγραψε ενδοσυνεδριακά – Ο δείκτης Nasdaq ενδοσυνεδριακά σημείωσε τη μεγαλύτερη «αιμορραγία», κατάφετε ωστόσο να περιορίσει στο κλείσιμο τις απώλειες της τάξεως του 3,9%

Στο νήμα κατάφερε να ανακάμψει και να αντιστρέψει την πτωτική πορεία ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κλείνοντας σε θετικό έδαφος, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της FED Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Dow Jones κατάφερε να ανακόψει απώλειες της τάξεως των 360 μονάδων που κατέγραψε ενδοσυνεδριακά και τελικά έκλεισε στο συν 0,1% με άνοδο 16,66 μονάδων , στις 31.537,35 μονάδες. Ο S&P 500 ανέστρεψε και αυτός τις απώλειες οι οποίες είχαν φτάσει και το 1,8% νωρίτερα, για να κλείσει με υψηλότερα κατά 0,1% στις 3.881,37 μονάδες.

Μεγάλος χαμένος ο δείκτης Nasdaq ο οποίος ενδοσυνεδριακά σημείωσε τη μεγαλύτερη «αιμορραγία», κατάφετε ωστόσο να περιορίσει στο κλείσιμο τις απώλειες, υποχωρώντας 0,5% στις 13.465.20 μονάδες, μετά από πτώση έως και 3,9% νωρίτερα.

Οι μετοχές υψηλής τεχνολογίας δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, ωστόσο μείωσαν τις απώλειες μετά τις ανακοινώσεις Πάουελ. Η μετοχή της Tesla έκλεισε 2,2% χαμηλότερα μετά από ολίσθηση έως και 13% νωρίτερα. Η μετοχή της Apple υποχώρησε 0,1% κλείνοντας την «ψαλίδα» των απωλειών της τάξεως του 2% που κατέγραφε νωρίτερα. Ο ενεργειακός τομέας κέρδισε 1,6%, ανεβάζοντας το ράλι του 2021 σε σχεδόν 27%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walt Disney (+3,7%) και Visa Inc. (+2,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Home Depot (-2,7%) και Salesforce (-1,8%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε μόλις τρία σεντς στα 61,67 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,1% στα 1.805 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά υψηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,2151 δολ.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί ξαφνικά όλοι μιλάνε για πληθωρισμό: Το «καμπανάκι» στα ομόλογα και η θεωρία της πλήρους απασχόλησης

Mega deal στη ναυτιλία: Το 45% της GasLog του Πήτερ Λιβανού απέκτησε η ΒlackRock

EasyJet: «Απογειώθηκαν» οι πωλήσεις εισιτηρίων – Ποιο ελληνικό νησί είναι στους κορυφαίους προορισμούς

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts