ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Ισχυρά κέρδη στον Nasdaq – Τεχνολογική ώθηση στην αγορά

Τα εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία οδήγησαν σε ράλι τη συνεδρίαση της Τρίτης, ενθάρρυναν και σήμερα τους επενδυτές να τοποθετηθούν σε πιο ριψοκίνδυνες μετοχές όπως αυτές του κλάδου της τεχνολογίας

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq να κάνει τη διαφορά, έχοντας ως «καύσιμο» τη μετοχή του Netflix.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 51 μονάδες ή 0,16% στις 31.878 μονάδες, με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, ο οποίος ενισχύθηκε 0,59% στις 3.959 μονάδες. Ο Nasdaq έκανε άλμα 1,58% στις 11.897 μονάδες.

Τα εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία οδήγησαν σε ράλι τη συνεδρίαση της Τρίτης, ενθάρρυναν και σήμερα τους επενδυτές να τοποθετηθούν σε πιο ριψοκίνδυνες μετοχές όπως αυτές του κλάδου της τεχνολογίας.

Καλύτερα από τα αναμενόμενα ήταν τα αποτελέσματα του Netflix, το οποίο ανακοίνωσε ότι έχασε 970.000 συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο, από 2 εκατομμύρια που προέβλεπε, ενώ τα κέρδη της ήταν πάνω από τα προσδοκώμενα. Η μετοχή της εκτινάχθηκε 6,83%.

Η μετοχή της Disney σημείωσε άνοδο 3,76%, η Paramount ανέβηκε σχεδόν 3%, και η Roku σημείωσε άνοδο 7,19%.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των εταιρειών κατασκευής ημιαγωγών. Η Nvidia ενισχύθηκε 4,91% και η Qualcomm αυξήθηκε κατά 3,03%.

Περίπου το 12% των εταιρειών του S&P 500 έχουν αναφέρει κέρδη μέχρι στιγμής αυτό το τρίμηνο. Από αυτές τις εταιρείες, το 68% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι εταιρείες θα αντιμετωπίσουν τη χειρότερη περίοδο των τελευτραίων 40 ετών.

Η Baker Hughes σημείωσε πτώση 8,63% μετά τα απογοητευτικά κέρδη δεύτερου τριμήνου. Η Biogen υποχώρησε 5,83%. Οριακά κέρδη σημείωσαν Tesla και United Airlines.

Διαβάστε ακόμη

EasyJet: Αγοράζει επιπλέον 56 αεροπλάνα από την Airbus

Πέφτει η κυβέρνηση Ντράγκι – Δεν παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από κεντροδεξιά και Πέντε Αστέρια

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Στους πιστωτές το… μπαλάκι – Ποιοι εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά εγκρισιμότητας

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts