ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον S&P 500

Η μετοχή της UPS αυξήθηκε περίπου 1% μετά την αναβάθμιση από την JPMorgan. Υψηλότερα έκλεισαν και οι μετοχές της Boeing και της Delta Air Lines.

Νέο ιστορικό υψηλό κατέγραψε ο S&P 500 στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους επενδυτές να γυρίζουν την πλάτη στα στοιχεία του πληθωρισμού, ο οποίος τον Μάιο εκτινάχθηκε σε υψηλό 13 ετών.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,5% για να κλείσει με ρεκόρ 4.239,18 μονάδων. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 19,10 μονάδες, ή 0,1%, στις 34.466,24 μονάδες, ενώ το Nasdaq κέρδισε 0,8% στις 14.020,33 μονάδες.

Η μετοχή της UPS αυξήθηκε περίπου 1% μετά την αναβάθμιση από την JPMorgan. Υψηλότερα έκλεισαν και οι μετοχές της Boeing και της Delta Air Lines.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (+3,4%) και Merck & Co (+3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Caterpillar (-3,5%) και Goldman Sachs (-2,3%).

Σε υψηλό 13 ετών έφτασε ο πληθωρισμός τον Μάιο. Όπως έγινε γνωστό, οι τιμές καταναλωτή έκαναν «άλμα» κατά 5% τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα αυξηθεί κατά 4,7%, μετά την άνοδο κατά 4,2% του Απριλίου. Είναι η πιο μεγάλη αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή από τον Αύγουστο του 2008.

Σημειώνεται ότι οι επενδυτές παρακολουθούν σε μεγάλο βαθμό τον πληθωρισμό, ο οποίος δεν έχει αποτελέσει σημαντική απειλή για την οικονομία των ΗΠΑ από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Διαβάστε περισσότερα

Μετά την πανδημία κερδίζει η… Κίνα – Γιατί διαγκωνίζονται για επενδύσεις οι ευρωπαϊκοί κολοσσοί

Αποκλειστικό: Αστέρας Βουλιαγμένης – Εκτόξευση εσόδων και γύρισμα σε κέρδη, με «σανίδα σωτηρίας» τις βίλες (pics)

Άλλαξε χέρια το σπίτι του Μιχάλη Γουλανδρή στη Στησιχόρου

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts