ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Ξεκίνημα με πτώση – Διακόπτουν οι δείκτες το ανοδικό σερί

Με πτώση ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι δείκτες στη Wall Street, παρά το ανοδικό κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας και με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση των επόμενων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο S&P 500 κέρδισε 3,25% καταγράφοντας την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών και το καλύτερο σερί από το 2021. Ο Nasdaq ολοκλήρωσε την εβδομάδα με άνοδο 3,08%, ενώ o Dow Jones ενισχυμένος κατά 2,9%.

Τα κέρδη προήλθαν από στοιχεία που δείχνουν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ενδέχεται να μειωθεί και άρα η Fed να επιβραδύνει τελικά την επιθετική της πολιτική.

Ωστόσο, τη Δευτέρα το κλίμα στη Wall Street επηρεάστηκε αρνητικά από τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην Κίνα, όπου η Κεντρική Τράπεζα μείωσε ξαφνικά τα επιτόκια, αυξάνοντας έτσι την ανησυχία για την κινεζική οικονομική ανάκαμψη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 100 μονάδες ή 0,30% στις 33.660 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,40% στις 4.265 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,24% στις 13.014 μονάδες.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,77%.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο WTI κατρακυλά κατά 5,5% στα 87 δολάρια το βαρέλι, η τιμή του brent διαμορφώνεται περίπου στα 93 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 5%, ενώ ο χρυσός υποχωρεί στα 1.796 δολάρια ανά ουγγιά.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Η ύφεση είναι πλέον το βασικό σενάριο – Πρόβλεψη για πληθωρισμό 8% φέτος

Πετρέλαιο: Διευρύνονται οι απώλειες – Πτώση 4,3% για το αμερικανικό αργό

Η Ρωσία ανοίγει ξανά την αγορά ομολόγων σε «μη εχθρικούς» επενδυτές

ΠΗΓΗ NEWMONEY