ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Οι ελπίδες για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης απέφεραν κέρδη

Για την τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημείωσε κέρδη η μετοχή της Tesla (+2,60%), καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά ιστορικό υψηλό ρεκόρ

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσε τη σημερινή (19 Νοεμβρίου 2020) συνεδρίαση η Wall Street, καθώς αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς το τέλος μιας συνεδρίασης γεμάτη από ανησυχίες σχετικά με τα νέα lockdowns και τις απολύσεις στην αγορά εργασίας.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες έλαβαν ώθηση αφού ο αρχηγός της μειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σάμερ δήλωσε ότι ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ, συμφώνησε να αρχίσουν ξανά οι συνομιλίες αναφορικά με ένα νέο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης.

Ο αριθμός των εργαζομένων των ΗΠΑ που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, με τα δεδομένα να σκιαγραφούν μια ζοφερή εικόνα στην αγορά εργασίας ενόψει της περιόδου των γιορτών.

Τα αυξανόμενα κρούσματα έχουν αναγκάσει τα σχολεία και τις επιχειρήσεις να κλείσουν για άλλη μια φορά, εμποδίζοντας την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου από τη βαθύτερη ύφεση μετά τη Μεγάλη Ύφεση.

Ο Dow Jones σημείωσε ήπια άνοδο 0,15%, για να κλείσει στις 29.483,23 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,39%, στις 3.581,8 μονάδες και ο Nasdaq πρόσθεσε 0,87%, στις 11.904,71 μονάδες.

Η αλυσίδα Macy’s ανέφερε πτώση 20% στις τριμηνιαίες πωλήσεις στα καταστήματα και παράλληλα προβλέπει μια σκληρή περίοδο διακοπών.

Η κατασκευάστρια ημιαγωγών Nvidia προέβλεψε μικρή πτώση στις πωλήσεις ημιαγωγών στα κέντρα δεδομένων, ωστόσο ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα έσοδά της το γ΄ τρίμηνο του 2020.

Η μετοχή της L Brands εκτινάχθηκε 17,67%, μετά τη δημοσίευση καλύτερων από το αναμενόμενο τριμηνιαίων αποτελεσμάτων και αύξηση 56% στις πωλήσεις στα καταστήματα.

Για την τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημείωσε κέρδη η μετοχή της Tesla (+2,60%), καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά ιστορικό υψηλό ρεκόρ, παίρνοντας ώθηση από την ανακοίνωση τη Δευτέρα ότι θα ενταχθεί στον δείκτη S&P 500.

Η περίοδος δημοσίευσης των αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2020 πλησιάζει στη γραμμή τερματισμού, με 472 από τις εταιρείες στο S&P 500 να έχουν αναφέρει τις επιδόσεις τους και το 84,5% εξ αυτών να έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Παράταση στην αναστολή δόσεων μέχρι τον Φεβρουάριο

Υπάρχει ζωή μετά το χρέος; Γιατί η αύξηση του παγκόσμιου χρέους τρομάζει τις κεντρικές τράπεζες

ΕΦΚΑ: Άνοιξε η εφαρμογή για τις αιτήσεις αναδρομικών από κληρονόμους

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts