ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Περιόρισε τα κέρδη ο Dow Jones – Ισχυρές πιέσεις στον Nasdaq

Ο Dow Jones υποχωρεί επτά σερί εβδομάδες, σημειώνοντας το μακροβιότερο πτωτικό σερί από το 2001 και ο S&P 500, κινείται χαμηλότερα έξι σερί εβδομάδες

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας η Wall Street, με τον Dow Jones να περιορίζει τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα, ενώ ο Nasdaq διεύρυνε τις απώλειες, με τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας να απογοητεύουν τους επενδυτές, οι οποίοι προβληματίζονται για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε μόλις 0,08% ή 27 μονάδες στις 32.224, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,39% στις 4,008 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,20% στις 11.662 μονάδες.

Ο Dow Jones υποχωρεί επτά σερί εβδομάδες, σημειώνοντας το μακροβιότερο πτωτικό σερί από το 2001 και ο S&P 500, κινείται χαμηλότερα έξι σερί εβδομάδες καταγράφοντας το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τον Ιούνιο του 2011.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο S&P 500 βρέθηκε στα πρόθυρα «bear market», ήτοι σχεδόν 20% κάτω από τα ιστορικά υψηλά, όμως, η ισχυρή άνοδος της Παρασκευής κράτησε σε απόσταση ασφαλείας τον δείκτη. Στον αντίποδα ο Nasdaq παραμένει σε «bear market» ήτοι 28% από τα ιστορικά υψηλά καθώς τις περισσότερες φορές οι μαζικές πωλήσεις στη Wall Street επικεντρώνονται στις τεχνολογικές μετοχές.

Οι μετοχές τεχνολογίας άσκησαν πιέσεις στη Wall Street για μία ακόμη συνεδρίαση. Αρκετές εταιρείες στον χώρο του cloud σημείωσαν πτώση, μεταξύ των οποίων Datadog, Cloudflare και Atlassian, υποχωρώντας 11%, 14% και 7% αντίστοιχα. Πτώση 6% σημείωσε και η μετοχή της Tesla.

Στους κερδισμένους της σημερινής συνεδρίασης συγκαταλέγονται και οι μετοχές στον κλάδο υγείας. Η μετοχή της Eli Lilly ενισχύθηκε 4% από τη στιγμή που το φάρμακο Mounjaro εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2. Σε άνοδο 1,4% και η μετοχή της Pfizer, ενώ η AbbVie ενισχύθηκε 1,3%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Chevron (+3,5%) και Merck & Co (+2,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Walt Disney (-1,8%) και Salesforce (-1,6%).

Η απόδοση του 10ετούς σημείωσε πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης στο 2,88%. Το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,0434 δολ.

Διαβάστε περισσότερα

Το «Stratego» με το ρωσικό πετρέλαιο: Κίνα, ΗΠΑ, ΕΕ, Ινδία και τα χαμηλότερα αποθέματα από το 2008

«Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή μπορεί να αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στις ΑΠΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

Μπάιντεν σε Μητσοτάκη: Η σχέση και η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ είναι πιο σημαντική από ποτέ – Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση (vid)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts