ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Τεχνολογικές πιέσεις στους δείκτες – Στάση αναμονής από τους επενδυτές

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκαν την Τρίτη οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν ορισμένα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα, την Τετάρτη αναμένουν τα στοιχεία πληθωρισμού των ΗΠΑ.

Υπό αυτό το πρίσμα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκε ο τεχνολογικός κλάδος, με τον Nasdaq να υποχωρεί 1,21% στις 12.500 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,52% στις 4.118 μονάδες. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,26% στις 32.746 μονάδες.

Απώλειες 5% κατέγραψε η μετοχή της Micron, συμπαρασύροντας και άλλες εταιρείες τεχνολογίας, μετά την μετά την ανακοίνωση για έσοδα μικρότερα από τα αναμενόμενα, λόγω παραγόντων μακροοικονομίας και προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Travelers με άνοδο 1,5% και της McDonalds η οποία ενισχύθηκε 1% ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Salesforce με πτώση 4,2% και της Nike με απώλειες 3,6%.

H παραγωγικότητα του εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ συνέχισε να υποχωρεί το δεύτερο τρίμηνο του 2022 αλλά με πιο αργό ρυθμό από το πρώτο, όταν είχε καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 75 ετών.

Yψηλότερα κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,79% και το 2ετές σημείωσε άνοδο πέντε μονάδων βάσης στο 3,25%.

Διαβάστε ακόμη

Η περιπέτεια της Μαλαματίνας συνεχίζεται – Δύσκολη η προσπάθεια εξυγίανσης (pics)

ΡΑΕ: «Λευκός καπνός» για τους παρόχους και τις παραπλανητικές διαφημίσεις

ΠΗΓΗ NEWMONEY