ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: «Χαμηλές πτήσεις» με πίεση από τον τεχνολογικό κλάδο

Άνευρη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συνεδρίαση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα η Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να επιδίδονται σε συνεχείς εναλλαγές προσήμων, καθώς οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας βρέθηκαν υπό πίεση, μετά την «αναζωπύρωση» των ανησυχιών για τη ζήτηση στη βιομηχανία των ημιαγωγών.

Παρά το γεγονός ότι στο άνοιγμά του το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ξεκίνησε με ισχυρή άνοδο, από νωρίς, δεν κατάφερε να διατηρηθεί στο ίδιο κλίμα, εμφανώς επηρεασμένο και από τη στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές, οι οποίοι αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιουλίου, που θα δημοσιευθούν εντός της εβδομάδας.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 28 μονάδων ή 0,09% στις 32.831 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε οριακές απώλειες της τάξεως του 0,12% στις 4.140 μονάδες. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος υποχώρησε 0,10% στις 12.644 μονάδες.

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Nvidia ανακοίνωσε έσοδα β’ τριμήνου ύψους 6,7 δισ. δολαρίων, έναντι εκτιμήσεών της για έσοδα ύψους 8,1 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με την εταιρεία, για τις απώλειες ευθύνεται κυρίως η αδυναμία στο gaming. Η μετοχή της έκανε βουτιά 6,57%, ασκώντας πιέσεις και στις υπόλοιπες εταιρείες ημιαγωγών.

Υπό πίεση βρέθηκαν και οι μετοχές των ανταγωνιστών AMD και Broadcom, καταγράφοντας απώλειες 2,11% και 1,14% αντίστοιχα.

Άνοδο σημείωσαν ορισμένες μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της καθαρής ενέργειας μετά την έγκριση του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού από τη Γερουσία, καθώς το μέτρο περιλαμβάνει δισεκατομμύρια δολάρια που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η Βουλή αναμένεται να εγκρίνει το μέτρο εντός της εβδομάδας.

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης: Ήταν λάθος η παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Δεν θα το επέτρεπα εάν το γνώριζα (vid +upd)

Εξαγορά «μαμούθ» $5,4 δισ. για τη Pfizer –Έκλεισε το deal με την Global Blood Therapeutics

Βερολίνο: Οριστικό τέλος για τον Nord Stream 2

ΠΗΓΗ NEWMONEY