ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Walmart και Home Depot «οδήγησαν» σε υψηλό τριών μηνών τον Dow Jones

Σημαντική άνοδο κατέγραψε κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης ο Dow Jones, βρίσκοντας στήριξη στα ισχυρά αποτελέσματα των Walmart και Home Depot, σημάδι το οποίο δείχνει πως οι καταναλωτικές δαπάνες θα μπορούσαν να παραμείνουν αρκετά ισχυρές για να εμποδίσουν την οικονομία να μπει σε ύφεση. Στον αντίποδα οι άλλοι δύο μεγάλοι δείκτες της Wall Street οι οποίοι βρέθηκαν σε περιβάλλον αστάθειας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 239 μονάδες ή 0,71% στις 34.152 μονάδες, ενώ στα υψηλά ημέρας σημείωσε άνοδο άνω των 350 μονάδων. Ο S&P 500 κατάφερε στο κλείσιμο να οριοθετηθεί σε θετικό πρόσημο, σημειώνοντας άνοδο 0,19% στις 4.305 μονάδες, κάτι το οποίο δεν συνέβη και με τον Nasdaq, ο οποίος έκλεισε με απώλειες 0,19% στις 13.102 μονάδες.

Στο μέτωπο της οικονομίας, την Τετάρτη οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα, ώστε να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα η Wall Street ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με μικρά κέρδη, διατηρώντας ωστόσο το ανοδικό momentum που έχουν χτίσει οι δείκτες τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Παρόλα αυτά, αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι τα κέρδη αυτά δεν αποτελούν την αρχή ενός καινούργιου κύκλου, αλλά μάλλον ένα ράλι της bear market.

Απώλειες 5,42% σημείωσε η μετοχή της ZipRecruiter, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για μείωση των προβλέψεων για τα έσοδά της. Η Walmart ενισχύθηκε κατά 4,98% και η Home Depot σημείωσε άνοδο 4,02%. Η μετοχή της Bed Bath & Beyond πραγματοποίησε ράλι 29,25%.

Διαβάστε ακόμα:

Τι συνδέει Rolex, Porsche και Lamborghini με τα… cryptos (pic+πίνακας)

myPROPERTY: Ψηφιακά η υποβολή 5 ειδικών δηλώσεων Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων

ΠΗΓΗ NEWMONEY