ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

WhatsApp: Ξεκαθαρίζει ότι δε θα μοιράζεται τα δεδομένα των απλών χρηστών με το Facebook

Τελεσίγραφο WhatsApp: Ή μοιράζεστε τα δεδομένα με το Facebook, ή λέτε αντίο

Μετά το τελεσίγραφο που έδωσε το WhatsApp ως προς το διαμοιρασμό των δεδομένων με το Facebook, η υπηρεσία θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Μέσω μίας έμμεσης ανακοίνωσης η υπηρεσία αναφέρει πότε και ποια δεδομένα θα δίνονται, ενώ τονίζει ότι οι απλοί χρήστες δεν έχουν τίποτα να φοβούνται.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία αναβάθμισε τη σελίδα FAQ της, όπου αναφέρει ότι η νέα πολιτική απορρήτου δε θα επηρεάσει την ιδιωτικότητα των χρηστών με κανέναν τρόπο. Οι αλλαγές θα επηρεάσουν μόνο τα μηνύματα σε επιχειρήσεις, μία λειτουργία που είναι προαιρετική. Από τη στιγμή που τα προσωπικά μηνύματα έχουν end-to-end κρυπτογράφηση, ούτε το Facebook ούτε το WhatsApp μπορούν να τα βλέπουν.

WhatsApp: Ξεκαθαρίζει ότι δε θα μοιράζετε τα δεδομένα των απλών χρηστών με το Facebook

Επιπλέον, το WhatsApp σημειώνει ότι δε θα μοιράζεται τις επαφές των χρηστών με το Facebook, ούτε θα μοιράζεται την τοποθεσία των χρηστών με τη μητρική του εταιρεία. Βέβαια, όλα αυτά που αναγράφονται έρχονται σε αντίθεση με την πολιτική απορρήτου που έδωσε η υπηρεσία, ενώ ήδη αρκετοί χρήστες ψάχνουν εναλλακτικές, με το Signal μάλιστα να εκτοξεύεται.

Εσείς χρησιμοποιείτε την υπηρεσία WhatsApp; Θα παραμείνετε ή έχετε ήδη βρει εναλλακτική πρόταση;

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts