ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Which?: Πoιο οικονομική η διαμονή σε ξενοδοχεία από Airbnb | “Σοκάρουν” οι τιμές στη Σαντορίνη

Έκπληξη δημιουργούν τα ευρήματα έρευνας της Which?, σύμφωνα με τα οποία τα ξενοδοχεία είναι φθηνότερα από τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, με τη Σαντορίνη να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς οι τιμές των καταλυμάτων της Airbnb και της Vrbo στο νησί είναι κατά 71% ακριβότερες, έναντι των ξενοδοχείων.

Η καταναλωτική ομάδα συνέκρινε το κόστος διαμονής σε χιλιάδες ξενοδοχειακά δωμάτια με 300.000 καταχωρήσεις σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, σε 13 προορισμούς του Ην. Βασιλείου και σε 37 στον υπόλοιπο κόσμο. Και διαπίστωσε ότι η διαμονή για μία βραδιά σε ξενοδοχείο κόστιζε, κατά μέσο όρο, 101 λίρες, σε σύγκριση με 120 λίρες στην Airbnb και την Vrbo.

Τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης μπορεί να έχουν τη φήμη ότι αποτελούν πιο οικονομική επιλογή διαμονής έναντι των ξενοδοχείων λόγω του ότι δεν χρεώνουν για υπηρεσίες προσωπικού, όμως σύμφωνα με την Which?, η αύξηση της δημοτικότητάς τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού προκάλεσε την αύξηση των τιμών.

Η πλατφόρμα παρουσίασε μια σειρά από προορισμούς όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν εντυπωσιακή εξοικονόμηση χρημάτων, επιλέγοντας για τη διαμονή τους κάποιο ξενοδοχείο από κατάλυμα τύπου Airbnb, με χαρακτηριστική την περίπτωση της Σαντορίνης. Οι τιμές για διαμονή σε κατάλυμα της Airbnb και της Vrbo στο νησί “καίνε”, καθώς εμφανίζονται 71% ακριβότερες, φτάνοντας στις 203 λίρες, έναντι 119 λίρες σε ξενοδοχείο.

Αντίστοιχα, οι καταχωρήσεις σε ιστοσελίδες εταιριών ενοικίασης στο Άμστερνταμ είναι 58% ακριβότερες από αυτές των ξενοδοχείων, φτάνοντας τις 183 λίρες, έναντι 116 λίρες.

Οι τιμές των ξενοδοχείων εμφανίζονται σε γενικές γραμμές χαμηλότερες έναντι των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης και σε πολλούς ασιατικούς προορισμούς. Στο Χονγκ Κονγκ, για παράδειγμα, η διαφορά τιμής ήταν 85%, με παρόμοια ευρήματα στη Σιγκαπούρη και το Ντουμπάι.

Επίσης, η Which? αποκάλυψε ότι η διαμονή σε ξενοδοχείο κοστίζει συνήθως λιγότερο από την κράτηση μέσω Airbnb και Vrbo σε πολλούς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου. Έτσι, τα ξενοδοχεία στη γραφική παραθαλάσσια πόλη Σάουθγουολντ χρεώνουν κατά μέσο όρο 155 λίρες, αλλά οι καταχωρήσεις στις ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης καταλυμάτων διαμορφώνονται στις 223 λίρες.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Rory Boland, συντάκτης του περιοδικού Which? Travel, είπε: “Πολλοί παραθεριστές μπορεί να εκπλαγούν ανακαλύπτοντας ότι το μέσο κόστος των ξενοδοχείων σε πολλούς προορισμούς είναι φθηνότερο από τις ενοικιάσεις ενός υπνοδωματίου, οι οποίες συχνά προωθούνται ως δημοφιλής επιλογή για τους ταξιδιώτες που προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα”.

Ο ίδιος προέτρεψε τους ταξιδιώτες να ελέγχουν τις τιμές σε διάφορες πλατφόρμες.

 

The post Which?: Πoιο οικονομική η διαμονή σε ξενοδοχεία από Airbnb | “Σοκάρουν” οι τιμές στη Σαντορίνη appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts