ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

World League: Στο super final η Εθνική

Μετά από την ήττα της Ολλανδίας, η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών κέρδισε την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης World League.

Παραπάνω από καλοδεχούμενη είναι για την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών η ήττα της Ολλανδίας από τη Ρωσία στη σημερινή απογευματινή ζώνη της τελευταίας ημέρας των ευρωπαϊκών προκριματικών του World League της Βουδαπέστης, που έδωσε τελικά την πολυπόθητη πρόκριση στην Τελική φάση της διοργάνωσης στην Ελλάδα. Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρεθεί το καλοκαίρι στον Super Final του World League, που θα διεξαχθεί στο Κίρισι της Ρωσίας με τη συμμετοχή των κορυφαίων ομάδων από όλον τον κόσμο.

Πριν από τη φάση της της Βουδαπέστης η Εθνική καλούνταν να παίξει τρία παιχνίδια με Ιταλία, Γαλλία και Ολλανδία, όμως οι Ιταλοί και οι Γάλλοι αποφάσισαν να αποσυρθούν και έτσι έμενε μόλις ένας αγώνας ως μεγάλος στόχος για την Ελλάδα, αυτός με την Ολλανδία. Με μόχθο και ένα buzzer beater της Ειρήνης Νίνου, οι Ελληνίδες διεθνείς επικράτησαν 16-15 των «Οράνιε» και περίμεναν ένα στραβοπάτημα της Ολλανδίας στις αναμετρήσεις της με Ισπανία και Ρωσία.

Η Ολλανδία, με τον Ευάγγελο Δουδέση στον πάγκο, επικράτησε χθες Παρασκευή (26/3) 12-11 (στο τέλος) της Ισπανίας. Το απόγευμα του Σαββάτου, όμως, η Ολλανδία ηττήθηκε από τη Ρωσία με 15-10 και έτσι η Εθνική μας ομάδα προκρίνεται στο Super Final του World League. Αναμφίβολα, αυτή η πρόκριση για τα κορίτσια του Τεό Λοράντου θα αποτελέσει βάλσαμο, μετά την απώλεια της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ουγγαρία, Ισπανία, Ρωσία (με εγγυημένη θέση ως διοργανώτρια) και φυσικά η Ελλάδα πήραν τα τέσσερα εισιτήρια από την Ευρώπη για το Super Final.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts