ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WSJ: Έτοιμη η Γερμανία για εμπάργκο στο πετρέλαιο από τη Ρωσία

Σύμφωνα με αξιωματούχους και διπλωμάτες, η ανακοίνωση για το εμπάργκο από την ΕΕ δεν αποκλείεται να γίνει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα

Έτοιμη να σταματήσει να αγοράζει πετρέλαιο από τη Ρωσία είναι η Γερμανία σύμφωνα με τη Wall Street Journal (WSJ), ανοίγοντας τον δρόμο στην ΕΕ να προχωρήσει σε εμπάργκο των εισαγωγών από τη χώρα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη Γερμανούς αξιωματούχους, οι εκπόσωποι του Βερολίνου στους ευρωπαϊκούς θεσμούς δήλωσαν ότι η χώρα δεν είναι πλέον αντίθετη στην επιβολή εμπάργκο, με την προϋπόθεση να της δοθεί ο χρόνος που χρειάζεται για να εξασφαλίσει πετρέλαιο από άλλους παραγωγούς.

Η μεταστροφή της Γερμανίας ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία αποτελούσε ένα από τα βασικά εμπόδια στην επιβολή του εμπάργκο από την ΕΕ.

Ωστόσο, την Τρίτη (26.4.2022) ο υπουργός Οικονομικών και Αντικαγκελάριος της χώρας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, δήλωσε ότι η απεξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό πετρέλαιο είναι θέμα ημερών και ότι το εμπάργκο είναι πλέον για τη χώρα διαχειρίσιμο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους και διπλωμάτες, η ανακοίνωση για το εμπάργκο από την ΕΕ δεν αποκλείεται να γίνει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα. Όπως αναφέρει η WSJ, στην ΕΕ παραμένει υπό συζήτηση ο ρυθμός με τον οποίο θα μπει τέλος στην αγορά πετρελαίου από τη Ρωσία, όπως άλλωστε και το ενδεχόμενο να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές ή και τους δασμούς.

Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει η WSJ, οι ΗΠΑ πιέζουν την ΕΕ να αποφύγει κινήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν παρατεταμένη αύξηση των τιμών στο πετρέλαιο.

Διαβάστε ακόμη

Το mea culpa της ΕΚΤ: Πού οφείλονται οι λάθος εκτιμήσεις – Γιατί δεν «είδε» εγκαίρως τον πληθωρισμό ρεκόρ

Ευρωαγορές: Δεύτερη ημέρα κερδών με το βλέμμα των επενδυτών στο φυσικό αέριο

Ρωσία: Κίνδυνος να χαθούν 600.000 θέσεις εργασίας από τη μαζική έξοδο των εταιρειών της Δύσης

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts