ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Xiaomi: Μπλοκάρει τα smartphones σε περιοχές εκτός υποστήριξης

Xiaomi: Μπλοκάρει τα smartphones σε περιοχές εκτός υποστήριξης

Xiaomi: Μπλοκάρει τα smartphones σε περιοχές εκτός υποστήριξης

Η Χiaomi ξεκίνησε να μπλοκάρει τα smartphones που αγοράζονται σε περιοχές άλλες από εκείνες για τις οποίες τα προορίζει εμπορικά. Η πρακτική της αγοράς smartphones σε άλλες αγορές είναι ευρέως διαδεδομένη.

Μερικές περιοχές στις οποίες η Xiaomi απαγορεύει την κυκλοφορία τους είναι οι: Κριμαία, Κούβα, Σουδάν, Ιράν, Βόρεια Κορέα, Συρία. Μέχρι σήμερα, παρόλους τους τυπικούς περιορισμούς, ήταν εύκολο να αγοράσει και να ενεργοποιήσει ένας κάτοικος των χωρών αυτών ένα smartphone της Xiaomi.

Την κατάσταση αυτή θέλει να την αλλάξει η Xiaomi, με το μπλοκάρισμα των smartphones της που εμφανίζονται να λειτουργούν σε μία από τις χώρες αυτές. Το μπλοκάρισμα γίνεται με απομακρυσμένο τρόπο, αλλά δεν μοιάζει να επηρεάζει τις ROM τρίτων που ενδέχεται να λειτουργούν στα Xiaomi smartphones.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η κίνηση της Xiaomi είναι θολή από νομικής άποψης, παρόλο που σημειώνεται στους όρους χρήσης της συσκευής ότι δεν μπορεί να λειτουργεί σε χώρες για τις οποίες ισχύει ο γεωγραφικός περιορισμός. Εκείνο που δεν σημειώνεται πουθενά είναι το δικαίωμα της Xiaomi να προχωρά σε απομακρυσμένο μπλοκάρισμα των συσκευών αυτών.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts