ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

XLoader Spyware: Εξελίχθηκε και χτυπά πλέον το macOS

XLoader Spyware: Εξελίχθηκε και χτυπά πλέον το macOS

XLoader Spyware: Εξελίχθηκε και χτυπά πλέον το macOS

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως αναφορικά με ένα spyware με το όνομα XLoader, το οποίο μπορεί να μολύνει υπολογιστές με macOS. Το συγκεκριμένο spyware είχε δημιουργηθεί για να μολύνει υπολογιστές με Windows, αλλά πλέον αλλάζει τη στόχευσή του.

Το XLoader spyware προέρχεται από το Formbook, ένα spyware που είχε κάνει την εμφάνισή του σε Windows συστήματα το 2016, ενώ το 2017 είχε εξαφανιστεί πλήρως. Τώρα, αναδύεται και πάλι από τις… ψηφιακές του στάχτες, προκειμένου να μολύνει υπολογιστές με Apple macOS.

Μετά τη μόλυνση με αυτό το malware, ένα σύστημα macOS μπορεί να εκθέσει τα στοιχεία ενός χρήστη σε όποιον στέλνει κακόβουλα το συγκεκριμένο malware. Ένα στοιχείο που έχει προκύψει από την έρευνα που έχει κάνει η Checkpoint Research είναι ότι το macOS σταδιακά γίνεται ένας ακόμα στόχος κακόβουλου λογισμικού, μπαίνοντας ουσιαστικά σε μεγαλύτερο βαθμό στο στόχαστρο των hackers.

H λειτουργία του XLoader, πάντως, είναι η αναμενόμενη αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο μολύνει έναν υπολογιστή, πείθοντας τον χρήστη να κάνει κλικ σε κάποιο link από το οποίο προκύπτει η μόλυνση με το εν λόγω spyware.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts