ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Yalco: Αύξηση 37% στις πωλήσεις το 9μηνο

Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα της χρήσης του πρώτου 9μήνου του 2022 για τη Yalco, που έχει ήδη εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης / ανάπτυξης, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Πιο συγκεκριμένα η Διοίκηση της εταιρείας σε συνέχεια επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αριθμό πρωτοκόλλου 2707/09.11.2022, δημοσιοποιεί τα βασικά οικονομικά μεγέθη και τα αποτελέσματα του εννεάμηνου του τρέχοντος έτους (01/01-30-09/22), όπως αυτά διαμορφώθηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, σημειώνοντας την θετική εξέλιξη τριών βασικών οικονομικών μεγεθών όπως :

α ) Aύξηση των πωλήσεων κατά 37%

β ) Διαμόρφωση του λοιπού δανεισμού στα ίδια επίπεδα

γ ) Μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων

Όσον αφορά τα προ φόρων αποτελέσματα και προς αποκατάσταση της συγκρισιμότητας μεταξύ των δύο περιόδων, πρέπει να επισημανθεί ότι κατά το εννεάμηνο του προηγούμενου έτους υπήρξαν μη επαναλαμβανόμενα έσοδα, που επηρέασαν την διαμόρφωση των αποτελεσμάτων θετικά με το ποσό των 1.218 εκ. ευρώ και αφορούν:

α/έσοδα από αναστροφή απομείωσης παγίων, αποθεμάτων και δανείων 2.505 εκ. ευρώ

β/έξοδα από ζημιές εκποίησης ακινήτων και λοιπών στοιχείων 1.287 εκ. ευρώ

Ήτοι συνολική θετική επίδραση επί των προ φόρων αποτελεσμάτων ύψους 1.218 εκ. ευρώ.

Κατά συνέπεια με όρους συγκρισιμότητας, τα προ φόρων αποτελέσματα του τρέχοντος εννεαμήνου παρουσιάζουν βελτίωση, σε σχέση με τα αντίστοιχα της προηγούμενης περιόδου, η οποία οφείλεται και στη μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων, δεδομένου ότι μετά την μεταβίβαση των δανειακών υποχρεώσεων το επιτοκιακό κόστος είναι μηδενικό.

Κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, οι πωλήσεις και τα προ φόρων αποτελέσματα παρουσιάζουν μικρή βελτίωση. Ανάλογη θα είναι και η εξέλιξη κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Διαβάστε ακόμη

Αδιέξοδο και βαρύ κλίμα στις Βρυξέλλες για το πλαφόν στο αέριο – Nέο Συμβούλιο στις 13 Δεκεμβρίου

Η Τουρκία μείωσε στο 9% το επιτόκιο – «Μαχαίρι» 500 μονάδων σε τέσσερις μήνες

Γερμανία: Απροσδόκητη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος – Ελπίδες για ηπιότερη ύφεση

 

ΠΗΓΗ NEWMONEY