ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Yamaha: Το Motoroid2 είναι αυτοεξισορροπούμενη μοτοσικλέτα και μπορεί να χορεύει (pics + vids)

Η Yamaha δουλεύει αρκετό καιρό τώρα σε μοτοσικλέτες με σύστημα αυτοεξισορρόπησης. Μέσα στο καλοκαίρι στην Ιαπωνία είχε κάνει την πρώτη παρουσίαση μιας σπορ μοτοσικλέτας που μπορούσε να ισορροπήσει μόνη της, ενώ λίγο αργότερα έφερε στο προσκήνιο τη δεύτερη γενιά της «ρομποτικής» μοτοσικλέτας Motoroid2 η οποία έχει τη δυνατότητα να κινηθεί ακόμα και χωρίς τον αναβάτη.

Η Yamaha επέλεξε το Japan Mobility Show για να κάνει την πρώτη επίδειξη των δυνατοτήτων της Motoroid2. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε εμφανίζεται στη σκηνή μια χορεύτρια η οποία έχει ως παρτενέρ το δίκυκλο Motoroid2.

Οι δυο «χορευτές» έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν αφού το Motoroid2 σκανάρει το πρόσωπο του αναβάτη και από εκεί και έπειτα ακολουθεί τις εντολές που του δίνει.

Συνήθως οι εντολές αυτές έχουν να κάνουμε στοιχεία οδήγησης, αλλά οι άνθρωποι της Yamaha ετοίμασαν ένα χορευτικό μοτίβο για να δείξουν ότι το Motoroid2 είναι ξεπερνάει τα όρια της μετακίνησης.

Το Motoroid είναι ένα concept της Yamaha που ξεκίνησε από το 2017 και μπορεί να αλληλεπιδράσει με τον αναβάτη. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία Active Mass Center Control System για αυτοεξισορρόπηση, ενώ μπορεί αυτόνομα να παρκάρει και να ξεπαρκάρει, να ακολουθήσει τον αναβάτη, ακόμα και να… χορέψει μαζί του.

Διαβάστε ακόμη

Διψήφια κάμψη για τη μετοχή της Estee Lauder – «Ανώμαλη προσγείωση» λόγω Κίνας και Μέσης Ανατολής

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Άνοιξε το myCAR – Η προθεσμία για πληρωμή

Reuters: Δεν τελείωσε η μάχη με τον πληθωρισμό – Κίνδυνος για νέες αυξήσεις στα επιτόκια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts