ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άκυρο το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ !

Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά. Άγνοια ή σκοπιμότητα; Προκαλεί εντύπωση πάντως πως η νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, υπέπεσε σε ολίσθημα εξαιρετικά σημαντικό.

του Θοδωρή Σαλαντή

Συγκάλεσε χωρίς να έχει δικαίωμα, άρα παρανόμως, τα νεοεκλεγέντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στην πρώτη τους συνεδρίαση .

Το καταστατικό της ομοσπονδίας ορίζει σαφώς τις διαδικασίες. Ο πλειοψηφίσαντας σύμβουλος είναι εκείνος που συγκαλεί εντός 15 ημερών από την εκλογή των νέων μελών, το ΔΣ για την ανάδειξη των οργάνων. Θεσμικά λοιπόν ο Αλέξης Αλεξόπουλος, είναι ο σύμβουλος με τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από όσους εκλέχθησαν. Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 9 παράγραφος 8Α του καταστατικού του ΣΕΓΑΣ, είναι εκείνος που θα πρέπει να αποστείλει πρόσκληση προς όλους τους νεοεκλεγέντες για να συσταθεί σε σώμα η νέα διοίκηση.

Ως εκτούτου λοιπόν είναι άκυρη η πρόσκληση που έστειλε χθες για το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, η Σοφία Σακοράφα σε όλα τα μέλη. Θα πρέπει να αποσταλεί νέα πρόσκληση από τον Αλέξη Αλεξόπουλο, ο οποίος και θα προεδρεύσει στο ξεκίνημα του νέου διοικητικού συμβουλίου που θα συγκαλέσει ο ίδιος για την ανάδειξη των οργάνων και μόνο.

Στο σημείο αυτό απαραίτητη διευκρίνιση. Διακονώ την δημοσιογραφία και τα κοινά, ως εκλεγμένος δήμαρχος στο παρελθόν, σχεδόν όλη μου τη ζωή. Είμαι υπέρμαχος της θεσμικής τάξης γιατί αυτό επιβάλλει η δημοκρατία. Όσοι από εσάς απαντήσετε «έλα μωρέ και τι έγινε τυπική διαδικασία είναι», θα πρέπει να υποβάλετε την παραίτηση σας. Και αυτό αφορά και την διοίκηση της ΑΚΑΣ αλλα και την παράταξη της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ. Τα σωματεία εξέλεξαν την νέα διοίκηση για να υπηρετήσει και να εφαρμόσει τις πολιτικές της μέσα στο πλαίσιο που επιβάλλει ο νόμος, η τάξη και το καταστατικό της ομοσπονδίας.

Δεν γνωρίζω ποιος ευθύνεται και η νέα πρόεδρος Σοφία Σακοράφα υπέπεσε σε ένα τέτοιο ολίσθημα. Εκτιμώ ότι η ίδια δεν διακατέχεται από αισθήματα ιδιοκτησίας απόρροια αυθαίρετης λογικής που διαποτίζει νικητές αναμετρήσεων την επομένη της επικράτησης τους. Τα σωματεία του ΣΕΓΑΣ έστειλαν μήνυμα στις τελευταίες εκλογές. Καταδίκασαν αυταρχικές συμπεριφορές και το αποφασίζομεν και διατάσσομεν που κυριάρχησε τα τελευταία 24 χρόνια.

Πάμε λοιπόν να τα κάνουμε όλα σωστά! Ας είναι το ξεκίνημα αυτής της διοίκησης και του νέου ΔΣ αυτό που πρέπει. Ας ταράξει στην νομιμότητα όλους όσους εμπλέκονται με τον ΣΕΓΑΣ. Και φυσικά αναμένω απαντήσεις από τη νομική υπηρεσία του ΣΕΓΑΣ. Ποιος οδήγησε την νέα πρόεδρο σε αυτό το τραγικό λάθος;

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts