ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκθεση-«βόμβα» στα χέρια της CIA: Η Κίνα έκρυβε την αλήθεια για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η Κίνα εισήγαγε 56.000.000 αναπνευστήρες και μάσκες

Ο κορωνοϊός τείνει ολοένα και περισσότερο να μετατρέψει την υποβόσκουσα αντίθεση ΗΠΑ-Κίνας σε… Ψυχρό πόλεμο. Το Πεκίνο επιχείρησε να αποτρέψει τον ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) να εκπέμψει εγκαίρως συναγερμό για το ξέσπασμα της πανδημίας στις αρχές Ιανουαρίου.

Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται να έχει καταλήξει η CIA, η οποία κατηγορεί τους Κινέζους ότι την ίδια εποχή συγκέντρωναν ιατρικά εφόδια απ’ όλο τον κόσμο. Πράγματι, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου 2020, η Κίνα εισήγαγε 56.000.000 αναπνευστήρες και μάσκες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Παράλληλα, μείωσαν τις εξαγωγές κινεζικών μασκών PPE και άλλων ιατρικών εργαλείων.

Έκθεση της CIA, το περιεχόμενο της οποίας διέρρευσε, αναφέρει ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι συγκέντρωσαν πληροφορίες, που αποδεικνύουν ότι η Κίνα απείλησε τον ΠΟΥ ότι θα σταματήσει να συνεργάζεται στην έρευνα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, που ήδη είχε αρχίσει να διεξάγει ο Οργανισμός, σε περίπτωση που κήρυττε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια έκθεση που βλέπει το φως της δημοσιότητας και είναι πιθανό να πυροδοτήσει περαιτέρω εντάσεις στις αμερικανοκινεζικές σχέσεις. Η πρώτη έκθεση, μια γερμανική εκτίμηση πληροφοριών που δημοσιεύθηκε από το Der Spiegel, είχε αποκαλύψει πως η Κίνα είχε ζητήσει να συγκαλυφθεί η σοβαρότητα του κορωνοϊού από τον ΠΟΥ.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts