ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έρευνα: “Σκαρφαλώνουν” οι πτήσεις από το Ην. Βασίλειο προς Ελλάδα | Περίπου 5.000 πτήσεις τον Ιούλιο

Ισχυρή “αναζωπύρωση” των πτήσεων από το Ην. Βασίλειο προς την Ελλάδα καταγράφεται τον φετινό Ιούλιο, καθώς προγραμματίζονται περίπου 5.000 πτήσεις.

Ενώ οι αεροπορικές εταιρίες προετοιμάζονται για μια πολυάσχολη θερινή περίοδο αιχμής, η Ελλάδα έχει δει το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο αύξησης στις αναχωρήσεις από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου αυτό το μήνα, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με την εταιρία αεροπορικών δεδομένων Cirium.

Ειδικότερα, τον φετινό Ιούλιο προγραμματίζονται προς την Ελλάδα 4.960 πτήσεις, αριθμός αυξημένος κατά 33%, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019.

Ωστόσο, τη μεγαλύτερη ανάκαμψη παρουσιάζει η Τουρκία (αύξηση 47%, 3.586 πτήσεις σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019 και ακολουθεί το Μαρόκο στην τρίτη θέση (αύξηση 15%, 424 πτήσεις).

Η Ισπανία κυριαρχεί ως ο κορυφαίος προορισμός αυτόν τον μήνα με 14.091 πτήσεις, αν και το σύνολο είναι μειωμένο κατά 6%, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019.

Η Ιταλία και η Γαλλία συνεχίζουν επίσης να βλέπουν υψηλά επίπεδα πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ο αριθμός των πτήσεων είναι μειωμένος κατά 13% και προς τις δύο χώρες.

Η Μάλτα, από την άλλη, έχει υποστεί την πιο απότομη πτώση, με τις αναχωρήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν μειωθεί κατά 22% σε 424.

Οι συνολικές αναχωρήσεις αναμένεται να φθάσουν στο 89% του ίδιου μήνα πριν από την πανδημία, δηλαδή 92.404 πτήσεις, που αντιστοιχούν σε περισσότερες από 16,5 εκατομμύρια θέσεις.

Αυτόν τον μήνα προβλέπεται να σημειωθεί ο υψηλότερος αριθμός αναχωρήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, από τον Οκτώβριο του 2019, καθώς συνεχίζεται η ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών, όπως επιβεβαίωσε η Cirium.

Οι προγραμματισμένες αναχωρήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αυξημένες κατά 11%, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του περασμένου έτους και κατά 149% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021, καθώς οι ταξιδιώτες συνεχίζουν τα επαγγελματικά ταξίδια και τα ταξίδια αναψυχής.

Το Δουβλίνο παραμένει ο πιο δημοφιλής διεθνής προορισμός με βάση τις προγραμματισμένες πτήσεις, ακολουθούμενος από το Άμστερνταμ, την Πάλμα, τη Μάλαγα και το Φάρο.

Τα νέα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα και ο κλάδος περιμένει να διαπιστώσει αν οι εργαζόμενοι στον Eurocontrol θα πραγματοποιήσουν την απειλή να προχωρήσουν σε απεργιακό “τσουνάμι” αυτό το καλοκαίρι.

 

The post Έρευνα: “Σκαρφαλώνουν” οι πτήσεις από το Ην. Βασίλειο προς Ελλάδα | Περίπου 5.000 πτήσεις τον Ιούλιο appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts