ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Μηνέττος, από τους πρωτεργάτες του Τουρισμού στην Ρόδο

Έφυγε από την ζωή ένας από τους πιονιέρους του Τουρισμού στην Ρόδο, ένας από τους πρωτεργάτες του τουριστικού θαύματος του σμαραγδένιου νησιού, ο Γιάννης Μηνέττος.

Γεννημένος στις 2 Μαϊου του 1930, ο Ιωάννης Μηνέττος ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό και εμβληματικό πρόσωπο του ροδιακού Τουρισμού και ευτύχισε να δει τα 2 παιδιά του, τον Κώστα και την Κάθυ και τα 6 εγγόνια του να “μεγαλώνουν” στον Τουρισμό! Άνθρωπος διορατικός, πρωτοπόρος, αυθεντικός, πάντα ευγενής,  ευπροσήγορος με πηγαίο χαμόγελο, πίστευε πάντα στους νέους ανθρώπους και τους βοηθούσε, αξιοποιούσε τις ευκαιρίες και προέτρεπε και τους γύρω του να το κάνουν και βέβαια μαχητής της ζωής μέχρι το τέλος, όπως δείχνει η πορεία του. Ήταν δε γενναιόδωρος, σε όλες τις πτυχές της δράσης του, τόσο ηθικά, όσο και υλικά.

Ο εκλιπών, πήρε τον δρόμο της μετανάστευσης το 1952 στην Αυστραλία, όπου με την δουλειά του πρόκοψε, βοηθώντας και την ελληνική κοινότητα του Σίδνεϊ, και επέστρεψε στην γενέτειρά του το 1970. Αμέσως ασχολήθηκε με τον Τουρισμό που τότε ήταν στα σπάργανα και το 1984 λειτούργησε το πρώτο του ξενοδοχείο το Lindos Village. Το 1987 ακολούθησε το δεύτερο ξενοδοχείο το Cosmopolitan στην Ιξιά, το 1996 το Lindos Royal και όντας ανήσυχο πνεύμα, στα 75 του χρόνια, εγκαινίασε το Lindos Imperial τo 2007. Ακολούθησαν το 2018 το Gennadi Grand και το 2019 το Lindos Grand.

Από το 1984 μαζί του στην δουλειά ο Κώστας Μηνέττος και από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 η Κάθυ Μηνέττου, τα δύο αγαπημένα του παιδιά.

Ο όμιλος Μηνέττου διαθέτει στην Ρόδο 6 ξενοδοχεία με περισσότερα από 2000 δωμάτια αυτή τη στιγμή.

Ενδεικτικό του πόσο αγαπητός ήταν ο Ιωάννης Μηνέττος, είναι η ανάρτηση εργαζόμενου στα κοινωνικά δίκτυα, που έγραψε: “Ο κύριος Γιάννης ήταν ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, χαρακτηριζόμενος από την απλότητα και την απουσία αυτοπροβολής. Με την αυθεντικότητά του κέρδιζε την αγάπη και τον σεβασμό των άλλων. Η αγάπη που του είχαμε όλοι εμείς μαρτυρούν τον σεβασμό και την εκτίμηση προς την αυθεντικότητά του. Νιώθω πολύ τυχερός που είχα την τύχη να τον γνωρίσω και να βρίσκομαι τόσο κοντά του όλα αυτά τα χρονιά. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχούλα του”.

Από την οικογένεια του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, τα πιο βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

The post Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Μηνέττος, από τους πρωτεργάτες του Τουρισμού στην Ρόδο appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts