ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ανεβάζει ταχύτητα ο Ντανατσίδης

O Αλέξης Ντανατσίδης έχει επιστρέψει σε έντονο ρυθμό προπονήσεων για να καλύψει το χαμένο έδαφος από την πανδημία και να είναι έτοιμος για τους αγώνες που έρχονται.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Ο Έλληνας τζουντόκα δεν έχει πολύ καιρό που επέστρεψε στο τατάμι αλλά από τη στιγμή που μπήκε και πάλι στις εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά δουλεύει σκληρά για να επανέλθει σε φόρμα. Ο ίδιος δήλωσε: «Σχεδόν ένα μήνα έχει που ξεκίνησα προπόνηση. Στην αρχή ήμουν λίγο σαν ρομπότ αλλά πλέον νιώθω καλά επειδή κάνουμε διπλές προπονήσεις».

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 15η θέση της παγωμένης Ολυμπιακής κατάταξης και είναι 11ος στη σειρά πρόκρισης αν αφαιρέσουμε τους δύο Ιάπωνες που έχουν ξεχωριστό σύστημα πρόκρισης και τους Λαπινάγκοφ (Ρωσία) και Μαϊσουράτζε (Γεωργία) που βγαίνουν εκτός λόγω της ύπαρξης καλύτερου ομοεθνή τους. Στους επόμενους αγώνες που θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο ο Ντανατσίδης θα επιδιώξει να ανέβει ακόμα περισσότερο στην κατάταξη και να μπει στην οχτάδα, η οποία στην κλήρωση του ταμπλό έχει πλεονέκτημα: οι 8 καλύτεροι τοποθετούνται στην πρώτη και την τελευταία θέση των 4 ομίλων και έτσι εξασφαλίζεται ότι δεν συμπέσουν μέχρι τον προημιτελικό γύρο.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πράγας το Νοέμβριο (8-10/11) είναι αυτή τη στιγμή ο σίγουρος στόχος για το υπόλοιπο του 2020 και ο Ντανατσίδης περιμένει, όπως όλοι, να δει τι θα γίνει με τη συνέχεια του World Tour και τους διεθνείς αγώνες που δίνουν βαθμούς για την Ολυμπιακή κατάταξη. Όμως θα είναι έτοιμος σε κάθε περίπτωση για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, όπως δήλωσε: «Έχουμε χρόνο για μία καλή προετοιμασία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θα είμαι έτοιμος στο 100%. Από εκεί και πέρα ο μεγάλος στόχος είναι να βρίσκομαι στο Τόκιο».

ΥΓ: Σήμερα ο Ντανατσίδης κλείνει τα 27 του χρόνια και το Sportsfeed του εύχεται χρόνια πολλά, με υγεία!

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts