ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απάντηση σε Τουρκία μέσω Μακρόν: Κοινά γυμνάσια με τη Γαλλία

Μήνυμα στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την στήριξή του στο θέμα της τουρικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με tweet στον επίσημο λογαριασμό του

Διπλωματική αντεπίθεση της Αθήνας – Μητσοτάκης σε Μακρόν: Ευχαριστώ για την αλληλεγγύη – Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, την ίδια ημέρα ο Νίκος Δένδιας βλέπει Πομπέο – Μηνύματα στήριξης  από Ισραήλ, Αίγυπτο

Σε έναν έντονο διπλωματικό μαραθώνιο έχει επιδοθεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αποτρέψει τα τετελεσμένα που επιχειρεί να δημιουργήσει ο Τούρκος πρόεδρος στην Ανατολική Μεσόγειο.

Από την πρώτη στιγμή τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας έχουν ανοίξει την βεντάλια των διπλωματικών εργαλείων που διαθέτει η χώρα μας προκειμένου να βάλουν ένα ανάχωμα έναντι της τουρκικής επιθετικότητας.

«Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τις μονομερείς έρευνες για πετρέλαιο», ήταν το μήνυμα που έστειλε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αργά το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Γαλλία θα ενισχύσει προσωρινά τη στρατιωτική παρουσία της στη Μεσόγειο για να δείξει ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα αυξηθεί η στρατιωτική παρουσία της στη Μεσόγειο, σε συνεργασία με άλλους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter o Γάλλος πρόεδρος σημείωσε μάλιστα ότι οι μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας  προκαλούν εντάσεις. «Αυτά πρέπει να τελειώνουν προκειμένου να επιτραπεί ένας ειρηνικός διάλογος μεταξύ γειτονικών χωρών και συμμάχων στο ΝΑΤΟ» ανέφερε συγκεκριμένα.

Μητσοτάκης σε Μακρόν: Ευχαριστώ για την αλληλεγγύη

Μήνυμα στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την στήριξή του στο θέμα της τουρικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με tweet στον επίσημο λογαριασμό του.

Το μήνυμα, γραμμένο στα γαλλικά, αναφέρει: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο Μακρόν για την αλληλεγγύη του. Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας, αλλά κι ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών αξιών και του διεθνούς δικαίου».

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts