ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από την 1η Ιουλίου ανοίγουν όλες οι τουριστικές εγκαταστάσεις στην Τουρκία

turkey
Photo by Artem Bryzgalov on Unsplash

Από τις αρχές Ιουλίου θα ανοίξουν όλες οι τουριστικές εγκαταστάσεις στην Τουρκία, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα ο Mehmet Nuri Ersoy σε χθεσινή συνέντευξη του στο CNN Turk, αναφέρει:

«Από σήμερα οι Γερμανοί τουρίστες μπορούν να έρχονται στην Τουρκία. Κατά την άφιξη τους οι ξένοι τουρίστες θα εξετάζονται και καταγράφεται η θερμοκρασίας τους. Εάν υπάρχει κάποια σχετική υποψία θα πραγματοποιείται τεστ για τον Κορωνοϊό. Οι εξετάσεις αυτές θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται στα αεροδρόμια της Αττάλειας, της Αλικαρνασσού, του Dalaman, της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης».

Κύρια προτεραιότητα της χώρας είναι να ξεκινήσει η εναέρια κίνηση προς όλες τις χώρες κατά τον Ιούλιο ενώ τα σύνορα θα έχουν ανοίξει για σχεδόν όλα τα κράτη έως τον Αύγουστο.

Ο Τούρκος Υπουργός προσθέτει ότι έχουν αποσταλεί επιστολές προς τουλάχιστον 60 κράτη, τα οποία αποτελούν σημαντικές τουριστικές αγορές για την Τουρκία. Μέσω των επιστολών αυτών οι αρμόδιες αρχές ενημερώνονται για το πρόγραμμα πιστοποίησης του τουρκικού τουρισμού και την κατάσταση των υγειονομικών υποδομών.

Σταθερή πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης παραμένει να λειτουργήσει η Αγία Σοφία ως τζαμί και ο Mehmet Nuri Ersoy σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι, εάν επιτραπούν οι εκδηλώσεις θρησκευτικής λατρείας εντός της ιστορικής εκκλησίας, θα βρεθεί μία λύση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Τουρισμού.

ΠΗΓΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts