ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απώλειες για το πετρέλαιο, ενώ η καταιγίδα Σάλι προσεγγίζει τον Κόλπο του Μεξικού

Oι ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση παραμένουν στο προσκήνιο την ώρα που η πορεία προς την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης καυσίμων χαρακτηρίζεται δύσκολη

Διατηρήθηκε το αρνητικό κλίμα από την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα στην αγορά πετρελαίου, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης κι ενώ στον Κόλπο του Μεξικού πλησιάζει νέα τροπική καταιγίδα σε διάστημα λιγότερο του μηνός.

Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε 0,68% στα 39,56 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αργού σημείωσε απώλειες 0,32% στα 37,21 δολάρια το βαρέλι, μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, η 2η διαδοχική εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο.

«Η καταιγίδα ενδέχεται να επηρεάσει την παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού και η αγορά δεν δείχνει να μην ενδιαφέρεται -αυτό δείχνει πόσο κακή είναι η κατάσταση είναι στην αγορά», δήλωσε ο Μπομπ Γιάγκερ, διευθυντής προθεσμιακών συμβολαίων στη Mizuho στη Νέα Υόρκη.

Η τροπική καταιγίδα Σάλι προσεγγίζει τον Κόλπο του Μεξικού, δυτικά της Φλόριντα και πιθανόν θα χαρακτηρισθεί τυφώνας κατηγορίας 2.

Η καταιγίδα διακόπτει την παραγωγή πετρελαίου για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα αφότου ο τυφώνας Λόρα πέρασε στην περιοχή.

Συνήθως οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται όταν αναστέλλεται η παραγωγή, αλλά με την επιδείνωση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση βρίσκεται στο προσκήνιο, ενώ οι παγκόσμιες προμήθειες συνεχίζουν να αυξάνονται, την ώρα που η πορεία προς την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης καυσίμων είναι πιθανό να είναι δύσκολη, όπως επισημαίνουν αρκετά ανώτερα στελέχη της βιομηχανίας.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts