” Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την Εισαγγελέα της έδρας”
- Γράφει ο Δημήτρης Δόγκας

Η εισαγγελέας δεν στάθηκε κενή συναισθημάτων, τυπικά στα αποδεικτικά στοιχεία. Και δεν επαναπαύτηκε στην ούτως ή άλλως σίγουρη νομομάθειά της.
Με ασυνήθιστη ειλικρίνεια ανέδειξε, λυτρωτικά για όσους παρακολούθησαν την άδικη και βασανιστική μοίρα της Ελένης Τοπαλούδη, τον άνθρωπο.
Τον άνθρωπο πίσω από το κορίτσι που δολοφόνησαν άγρια, έτσι για το κέφι τους. Γιατί χωρίς τον άνθρωπο δεν θα υπήρχε γι αυτήν η αλήθεια που ψάχνει η δικαιοσύνη.
Όχι δεν θέλησε να είναι απλά ένα νομικό βάρος στο ένα τάσι του ζυγού της θείας δίκης.
Και ανέδειξε τον άνθρωπο πίσω από την εισαγγελέα. Ναι είναι αλήθεια ότι έχει κι αυτή συναισθήματα και πρέπει επιτέλους να λέμε όλη την αλήθεια. Δεν αρκούσε εδώ μόνο η άψυχη νομική τεκμηρίωση για να μιλήσει στους ενόρκους εκπροσώπους της κοινωνίας αλλά και στην κοινωνία την ίδια. Θα ήταν ύβρις για το “άμωμο” νεκρό παιδί. Θα ήταν ύβρις για την διαχρονική γυναίκα. Εδώ υπήρχε τύπος των ήλων που η τεχνοκρατική προσέγγιση δεν μπορούσε να τον αγγίξει.
Η κ. εισαγγελέας όμως διέκρινε τη στιγμή και τόλμησε την πλήρη αλήθεια.
Με τον ασυμβίβαστο λόγο της, που θα μείνει λαμπερός στα χρονικά των δικαστηρίων, έσκισε την σκληρή πέτσα που σκεπάζει τη δικαιοσύνη για να τιθασεύει τους κυματισμούς και να μην διαταράσσει τις ισορροπίες με τις οποίες πορεύονται οι πολλοί και οι βολεμένοι.
Και βγήκαν έτσι στον αφρό οι ανεπάρκειες και οι σκοπιμότητες. Και μετά οι φωνές γιατί πόνεσε η αλήθεια.
Λοιπόν “Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος.”
Αυτή είναι η υπέρτατη ανάγκη της κοινωνίας γιατί αλλιώς θα χαθεί ο κόσμος όλος.
Αξίζει ένα λουλούδι σήμερα στην κ. Εισαγγελέα που τόλμησε. Ένα κατακόκκινο ανοιχτό τριαντάφυλλο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΓΚΑΣ
ΠΗΓΗ TIMESNEWS








