ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτή είναι πλέον η πιο πολυσύχναστη αεροπορική διαδρομή στον κόσμο

Οι διαδρομές που χαρακτηρίζονται πια ως «πολυσύχναστες» δεν είναι αυτές που θα περίμενε κανείς

Για τους περισσότερους ανθρώπους, τα διεθνή ταξίδια αναψυχής αποτελούν πλέον παρελθόν.

Οι περιορισμοί ταξιδιού λόγω του Covid-19 έχουν οδηγήσει στον πολύ χαμηλό αριθμό επιβατών αεροπορικών μεταφορών σε όλο τον κόσμο καθώς και στο ότι οι διαδρομές που χαρακτηρίζονται πια ως «πολυσύχναστες» δεν είναι αυτές που θα περίμενε κανείς.

Τον περασμένο μήνα, το Ντουμπάι-Λονδίνο (Heathrow) ήταν η διεθνής διαδρομή υψηλότερης χωρητικότητας, με περισσότερες από 190.000 θέσεις προγραμματισμένες για τον Ιανουάριο. Η δημοτικότητα του Ντουμπάι ως χειμερινού προορισμού με καλό καιρό και χωρίς καραντίνα ήταν υψηλά για τους Βρετανούς ταξιδιώτες με… άδοξο τέλος καθώς τα ΗΑΕ προστέθηκαν στην «κόκκινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου των χωρών που επλήγησαν από νέες απαγορεύσεις, σύμφωνα με την ανάλυση του ταξιδιωτικού αναλυτή OAG για το 2021.

Η κορυφαία διαδρομή στον βαθμολογικό πίνακα αυτή την στιγμή είναι η διαδρομή Ορλάντο-Σαν Χουάν, με 135.244 προγραμματισμένες θέσεις για τον Φεβρουάριο, όπως αναφέρει το CNN.

Το τρίωρο ταξίδι από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο της Φλόριντα στο Σαν Χουάν, πρωτεύουσα του αμερικανικού εδάφους του Πουέρτο Ρίκο, χαρακτηρίζεται από την OAG ως διεθνή, αν και οι πολίτες των ΗΠΑ δεν χρειάζονται διαβατήριο για να κάνουν το ταξίδι.

Και οι δύο πόλεις είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, με το Ορλάντο να φιλοξενεί το Walt Disney World Resort και το Πουέρτο Ρίκο να αποτελεί ανέκαθεν καταφύγιο της Καραϊβικής για τους Αμερικανούς.

Διαβάστε ακόμα

Bloomberg: Το 2021 μοιάζει με «μαύρη τρύπα» για τον ευρωπαϊκό τουρισμό

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Πόθεν έσχες: Πότε λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις – Τι πρέπει να ξέρετε

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts