ΚΟΣΜΟΣ

Βαρκελώνη: Δοκιμαστική συναυλία μετά από covid-test

Μία διαφορετική μελέτη με κέρδος την παρουσία σε συναυλία μετά από πολλούς μήνες απαγορεύσεων διεξήχθη στη Βαρκελώνη.

Χίλιοι εθελοντές συγκεντρώθηκαν έξω από το Apollo Theatre της πόλης γνωρίζοντας πως θα έπρεπε να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό και κατόπιν οι μισοί εξ αυτών θα παρακολουθούσαν δωρεάν συναυλία.

«Έκανα μία δωρεά για ιατρικά έρευνα και μετά πήρε ένα e-mail να βοηθήσω και φυσικά ήρθα γιατί θέλω να κάνω ό,τι μπορώ» λέει μια γυναίκα ενώ άλλος συμπληρώνει: «Ήρθα για να βοηθήσω στη μελέτη και να δείξουμε ότι οι συναυλίες μπορούν να είναι ασφαλείς αν λαμβάνονται μέτρα».

Όσοι βρέθηκαν στον χώρο εξετάστηκαν και με rapid test. Στόχος της μελέτης είναι να φανεί εάν τα γρήγορα τεστ και αυτά των αντισωμάτων βγάζουν σαφή αποτελέσματα για την ασφάλεια διοργάνωσης πολιτιστικών γεγονότων.

«Από τους χίλιους οι 500 μπήκαν και οι υπόλοιποι όχι και μετά από 8 μέρες θα ξανακάνουμε το πείραμα. Έτσι θα μάθουμε πως επηρεάστηκαν αυτοί που μπήκαν σε σύγκριση με όσους έφυγαν και που σε γενικές γραμμές έχουν την ίδια ζωή και διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους. Με τόσο μεγάλο δείγμα υποθέτουμε πως τα αποτελέσματα θα είναι ίδια και στις δύο ομάδες ανθρώπων» λέει ο Δρ. Μποναβεντούρα Κλοτέτ, του Ιδρύματος κατά του AIDS και των μολυσματικών ασθενειών.

Όσοι παρακολούθησαν την πεντάωρη συναυλία έπρεπε να χρησιμοποιήσουν αντισηπτικό και να φορούν ενισχυμένη μάσκα προστασίας σε όλη τη διάρκειά της.

Παρόλα αυτά δεν τηρήθηκε η απόσταση μεταξύ τους ώστε να καταφέρουν οι ερευνητές να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για τις περιπτώσεις κανονικών συναυλιών. Στη Βαρκελώνη οι κλειστές αίθουσες άνοιξαν πριν λίγες ημέρες με το 50% της χωρητικότητας.

Δείτε και το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts