ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 2022: Σε… εννέα δόσεις η Εθνική

Το πρώτο γκρουπ της ελληνικής αποστολής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης, αναχωρεί αύριο με τα μέλη της ομάδας της κολύμβησης αλλά και της καλλιτεχνικής να είναι τα πρώτα που θα αφιχθούν στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Για λόγους εξοικονόμησης, η ΚΟΕ στέλνει ανά γκρουπ την ελληνική αποστολή ανάλογα με το πότε αγωνίζονται καθώς η FINA φροντίζει να βάζει καπέλο στις διαμονές των αποστολών (και όχι μόνο) σε αντίθεση με αυτήν του στίβου που κλείνει συμφωνίες προκειμένου να έχουν έκπτωση όλοι οι διαπιστευμένοι. Έτσι η ελληνική αποστολή θα φύγει σε… εννέα δόσεις για να γλιτώσει έξοδα…
Αύριο θα πετάξουν οι 12 κολυμβήτριες της καλλιτεχνικής με τις συνοδούς, συν οκτώ κολυμβητές και κολυμβήτριες. Πιο συγκεκριμένα με την Εθνική ομάδα της καλλιτεχνικής, αναχωρούν οι Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Αντριάννα Μισίκεβιτς, Λύδια Φωτεινή Παπαναστασίου, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Ελένη Φραγκάκη. Μαζί τους, οι προπονήτριες Βαρβάρα Λιθαδιώτη και Χριστίνα Θαλασσινίδου, με αρχηγό αποστολής την έφορο του αθλήματος και ειδική γραμματέα του Δ.Σ της ΚΟΕ, Δέσποινα Καράμπελα. Στη Βουδαπέστη μεταβαίνει, με την αποστολή και η διεθνής κριτής Μαρία Μαρούγκα.
Η καλλιτεχνική θα φιλοξενηθεί, από 17 έως 25 Ιουνίου, στο κολυμβητήριο Σέτσι που βρίσκεται στο νησί της Μαργαρίτας.
Με την κολυμβητική αποστολή θα ταξιδέψουν οι  Απόστολος Χρήστου, Άννα Ντουντουνάκη, Νόρα Δράκου, Κώστας Μερετσόλιας, Απόστολος Παπαστάμος, Στέργιος Μπίλας, Οδυσσέας Μελαδίνης και Δημήτρης Μάρκος. Μαζί τους, οι προπονητές Παναγιώτης Βελέντζας και Τάσος Καράμπελας, ο φυσικοθεραπευτής Γιώργος Δεμέτης και η αρχηγός αποστολής Κέλλυ Αραούζου που παραμένει εκπρόσωπος των αθλητών στο ΔΣ της ΚΟΕ.
Την Πέμπτη θα αναχωρήσουν η Μαρίλεια Δρασίδου και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, με τον Βαγγέλη Κοζομπόλη, στις 17/6 ο Αρκάδιος Ασπουγαλής, στις 18/6 η Γεωργία Δαμασιώτη, στις 19/6 ο Σάββας Θώμογλου, στις 20/6 οι Κρίστιαν Γκολομέεβ και Κώστας Στάμου, ενώ στις 21/6 ο ομοσπονδιακός τεχνικός Άκης Οικονόμου.
Η κολύμβηση θα φιλοξενηθεί, από 18 έως 25 Ιουνίου, στη Ντούνα Αρένα.
Οι επόμενες αποστολές στην Βουδαπέστη: 18 Ιουνίου Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών, 19/6 Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών, 23/6 καταδύσεις, 23 και 26/6 η μαραθώνια κολύμβηση.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts