ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Στροφή κρατήσεων προς Ελλάδα και Τουρκία καταγράφουν οι tour operators

Καθώς η Ισπανία έχει αφαιρεθεί από τη «λευκή λίστα»  στη Βρετανία, οι τουρίστες στρέφονται προς την Αν. Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα προς την Ελλάδα και την Τουρκία.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν και βρετανικοί tour operators. Ο Γενικός Διευθυντής του Sunvil Holidays, Chris Wright, που ειδικεύεται στη χώρα μας, αναφέρει κατά τη διάρκεια συνέντευξης του προς το Travel Weekly μία σημαντική αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα λόγω της καραντίνας προς την Ισπανία. Μάλιστα, επισημαίνει πως πρόκειται για το 1ο Σαββατοκύριακο, όπου οι πτήσεις του tour operator ήταν γεμάτες.

Τονίζει πως οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε επίπεδο και πραγματοποιούνται κρατήσεις και από κόσμο, ο οποίος δεν έχει επισκεφθεί ποτέ ξανά τη χώρα μας, οι οποίοι ενδέχεται να είναι “σκληροπυρηνικοί” οπαδοί της Ισπανίας που ψάχνουν να βρουν παρόμοιους προορισμούς.  Οι προτιμότεροι προορισμοί σε αυτή την περίπτωση είναι η Κέρκυρα, η Σκιάθος και η Πρέβεζα.

Ο επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της Jet2holidays, Alan Cross, καταγράφει άνοδο για τις κρατήσεις προς Ελλάδα ακόμα και πριν αφαιρεθεί η Ισπανία από τη “λευκή λίστα” και θεωρεί την επικείμενη αύξηση ως φυσική εξέλιξη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η TUI αύξησε τις πτήσεις προς Ελλάδα και Τουρκία προσθέτοντας 7 νέα δρομολόγια εντός 3ημερου προκειμένου “να ανταποκριθεί στην τεράστια ζήτηση”.

Η συνέντευξη των βρετανικών tour operators, στο travelweekly, ακολουθεί.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts