ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: 1 στους 10 προγραμματίζει ταξίδι στο εξωτερικό στο επόμενο 6μηνο

Μόνο ένας στους 10 ενήλικες στη Βρετανία προγραμματίζει ταξίδι στο εξωτερικό τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του YouGov, σχετικά με τις ταξιδιωτικές προθέσεις.

Ωστόσο, δύο στους τρεις ταξιδιώτες θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν μια εξέταση Covid σε ένα αεροδρόμιο κατά την επιστροφή από το ταξίδι.

Οι ερευνητές δεν ρώτησαν εάν οι ταξιδιώτες θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν για το τεστ Covid.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη σύσταση μιας Παγκόσμιας Ομάδας Ταξιδιών την περασμένη εβδομάδα, η οποία θα διατυπώσει συστάσεις για ένα καθεστώς test Covid στα σύνορα που θα πληρώnουν οι ταξιδιώτες.

H εξέταση θα κοστίζει περίπου 150 £, και με ένα αρνητικό τεστ μετά από κάποιες -λιγότερες- ημέρες καραντίνας, ο ταξιδιώτης θα συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του.

Η απροθυμία να ταξιδέψουν οι Βρετανοί στο εξωτερικό επεκτείνεται έως τα τέλη Μαρτίου, με το Πάσχα του 2021 να πέφτει στις 2-5 Απριλίου.

ksd Βρετανία
adv

Η μελέτη του YouGov, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Βρετανία, διαπίστωσε επίσης μείωση 12 ποσοστιαίων μονάδων, στο 34% στο ποσοστό των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου που σχεδιάζουν διακοπές στο εσωτερικό τους επόμενους έξι μήνες.

Παραδόξως, η έρευνα διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο (32%) των ενηλίκων δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμοι να ταξιδέψουν και να απομονωθούν για δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς περιορισμούς καραντίνας.

Οι νεότεροι ταξιδιώτες ηλικίας 18-24 ετών και εκείνοι άνω των 65 ετών, απάντησαν ότι θα αισθάνονταν χαρούμενοι στην προοπτική της καραντίνας και το 35% και των δύο ομάδων είπαν ότι θα το έκαναν.

Το YouGov διαπίστωσε ότι οι νεαροί ενήλικες στο Λονδίνο ήταν περισσότερο θετικοί στα διεθνή ταξίδια.

Η έρευνα YouGov πραγματοποιήθηκε στις 28-29 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts