
Γερμανία: Διαφωνία με τις δηλώσεις Ερντογάν για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

H γερμανική κυβέρνηση παραμένει βέβαιη ότι «όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ» θα υποστηρίξουν την ένταξη των δύο χωρών, κάνοντας ωστόσο λόγο για μια «ευαίσθητη ενδιάμεση διαδικασία»
Η Τουρκία φαίνεται αποφασισμένη να μη βάλει νερό στο κρασί της στο θέμα της ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
Την ώρα που η γερμανική κυβέρνηση δηλώνει πανέτοιμη να προχωρήσει με διαδικασίες «fast track» ως προς την επικύρωση των ενταξιακών πρωτοκόλλων, έχοντας ήδη εγκρίνει σήμερα σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου την υπογραφή τους, η εικόνα στην Τουρκία φαντάζει εκ διαμέτρου αντίθετη.
Από τη μια το «μπλόκο» των προκαταρκτικών ενεργειών σε επίπεδο πρεσβευτών στο ΝΑΤΟ και από την άλλη το «όχι» του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σήμερα, προσθέτουν άλλο ένα εμπόδιο στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, την ώρα που προσπαθεί να φανεί αρραγής απέναντι στη Ρωσία και τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.
Αμέριστη στήριξη του Βερολίνου σε Σουηδία και Φινλανδία
«Η γερμανική κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι η ασφάλεια σε όλο τον ευρω-ατλαντικό χώρο θα ενισχυθεί με την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο. Έκανε μάλιστα λόγο για δύο «αξιόλογους εταίρους» που θα ενισχύσουν ουσιαστικά τις αμυντικές δυνατότητες της συμμαχίας.
Ως προς τις επιφυλάξεις της Τουρκίας ανέφερε ότι η γερμανική κυβέρνηση παραμένει βέβαιη ότι «όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ» θα υποστηρίξουν την ένταξη των δύο χωρών κάνοντας ωστόσο λόγο για μια «ευαίσθητη ενδιάμεση διαδικασία».
Διαβάστε τη συνέχεια στην DW
ΠΗΓΗ NEWMONEY







