ΓΕΝΙΚΕΣ

Γερουλάνος στο iEidiseis: «Εύχομαι και ελπίζω στις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, να είναι πάνω από ένας ο αντίπαλος»

  • Βασίλης Σκουρής

Βασίλης Σκουρής

«Πρόβλημα δημοκρατίας αλλά και πρόβλημα λειτουργίας και αποτελεσματικότητας», βλέπει στη Χαριλάου Τρικούπη. «Σε λίγο, ακόμα και με μια λίστα Πέτσα, θα ψάχνεις να βρεις τους φίλους σου», λέει για τον Μητσοτάκη. «Αν δεν πάρει ριζικές και γρήγορες αποφάσεις για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η εικόνα θα ακολουθεί τον κ. Τσίπρα σε όλη την πολιτική του ζωή», διαμηνύει.

Σκληρή κριτική στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ασκεί ο Παύλος Γερουλάνος, με συνέντευξη που παραχωρεί στο iEidiseis και η οποία αναμένεται να συζητηθεί αρκετά.

«Όταν το μόνο όργανο, μιας ολόκληρης Παράταξης, που λειτουργεί είναι η Κοινοβουλευτική Όμαδα, έχεις πρόβλημα. Πρόβλημα δημοκρατίας αλλά και πρόβλημα λειτουργίας και αποτελεσματικότητας. Διότι, αργά ή γρήγορα, το πρόβλημα και η αμφισβήτηση θα εκφραστεί τόσο γλαφυρά που δεν θα μπορείς να το διαχειριστείς παρά με αντιπαράθεση και αυταρχισμό. Και, τότε, το πρόβλημα γίνεσαι εσύ», αναφέρει χαρακτηριστικά, επιρρίπτοντας τις ευθύνες προσωπικά στην επικεφαλής του κόμματος.

«Σε λίγο, ακόμα και με μια λίστα Πέτσα, θα ψάχνεις να βρεις τους φίλους σου», αναφέρει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνει πως «αν δεν πάρει ριζικές και γρήγορες αποφάσεις για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η εικόνα θα τον ακολουθεί σε όλη την πολιτική του ζωή». «Δυστυχώς, κάνει ότι μπορεί ώστε σε λίγο να πορεύεται μόνος του», επισημαίνει για τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

-Πώς κρίνετε έως τώρα την κυβέρνηση Μητσοτάκη κ. Γερουλάνο;

– Ο κ. Μητσοτάκης κρατάει στα χέρια του μια ωρολογιακή βόμβα που όπλισε ο ίδιος. Η επιτυχία στη διαχείριση της πανδημίας έχει προσφέρει στον κ. Μητσοτάκη ένα σημαντικό αλλά ευάλωτο πολιτικό κεφάλαιο. Σημαντικό διότι κατάφερε, συγκεντρώνοντας όλη την εξουσία στο γραφείο Πρωθυπουργού, να πάρει καίριες αποφάσεις για την υγεία με ταχύτητα. Ευάλωτο διότι η μνήμη της επιτυχίας στην πολιτική δεν έχει διάρκεια όταν συγκεντρώνεις πάνω σου την εξουσία. Όσο γρήγορα, άμεσα και προσωπικά πιστώνεσαι τη συλλογική επιτυχία στην πανδημία τόσο γρήγορα, άμεσα και προσωπικά θα χρεωθείς την ευθύνη για κάθε επιλογή, λάθος ή αστοχία της κυβέρνησης που αφήνει ανθρώπους πληγωμένους. Ακόμα δεν μιλούμε για λίστα Μητσοτάκη, μιλούμε για λίστα Πέτσα. Το Μεταναστευτικό χρεώνεται στον κ. Μηταράκη, η κρίση στον Τουρισμό στον κ. Θεοχάρη. Όχι για πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ: www.ieidiseis.gr

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts