ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γκραν πρι Παρισιού: Η χρυσή πεντάδα της Ελλάδας

Με όλα τα δυνατά της χαρτιά θα αγωνιστεί η Ελλάδα στο γκραν πρι του Παρισιού, στις 4 Σεπτεμβρίου, σε μια από τις πιο δυνατές διοργανώσεις τάε κβον ντο, στην οποία συμμετέχουν οι 32 καλύτεροι αθλητές του κόσμου, βάσει της παγκόσμιας βαθμολογούμενης λίστας.

του Αγαθοκλή Γαρδίκη
[email protected]

Στο Παρίσι όπου σε δύο χρόνια θα φιλοξενηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα διεξαχθεί, για πρώτη φορά γκραν πρι, στο οποίο θα συμμετέχει φυσικά κι η ελληνική αποστολή, απαρτιζόμενη από πέντε αθλητές (τρεις άνδρες, δυο γυναίκες). Στα 80 κιλά θα συμμετέχει ο Έλληνας αθλητής με την πιο υψηλή βαθμολογία και με την υψηλότερη θέση στο ranking list, ο δευτεραθλητής κόσμου του Μάντσεστερ το 2019, Αποστόλης Τεληκωστόγλου. Ο Κοζανίτης αθλητής βρίσκεται αυτήν την στιγμή στην 12η θέση με 145,56 πόντους. Μια θέση κάτω (13η) για τα κιλά του και με 114,94 πόντους, ο περσινός αργυρός πρωταθλητής Ευρώπης, Διονύσης Ραψομανίκης θα αγωνιστεί στα 58 κιλά. Στα 68 κιλά, θα πάρει μέρος ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης, χάλκινος ευρωπαίος πρωταθλητής για το 2021, που βρίσκεται με 99,30 πόντους στην 19η θέση.

Η Φαίδρα Καλτέκη, η Ελληνίδα αθλήτρια με την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στις γυναίκες (109,57π), θα βρεθεί στο Παρίσι για να αγωνιστεί στην κατηγορία των 57 κιλών. Η χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης κορασίδων το 2016 θα προσπαθήσει με την καλή της παρουσία να σκαρφαλώσει πιο πάνω από την 23η θέση που είναι μέχρι στιγμής. Τέλος, στα 67 κιλά, η δεύτερη εκπρόσωπος της Ελλάδας είναι η Νάσια Μητσοπούλου, η οποία με 71,27 πόντους βρίσκεται στην 32 θέση του ranking, με σκοπό να ανέβει μόνο προς τα πάνω και να μαζέψει περισσότερους βαθμούς.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts